Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

2016-04-20 StoryRegions – Berätta för livet!

Inbjudan till seminarium om berättandets möjligheter i vuxenundervisningen, dess förmåga att stärka språket och bidra till delaktighet i samhället

 

Inbjudan till seminarium om berättandets möjligheter i vuxenundervisningen, dess förmåga att stärka språket och bidra till delaktighet i samhället

Mitt under den veckolånga Berättarfestivalen i Skellefteå anordnar projektet Story Regions ett seminarium som vi med detta brev vill bjuda in dig till. Under dagen får du lära dig mer om hur berättande kan användas som ett effektivt verktyg i undervisningen, inte minst när det gäller nyanlända. Seminariet är kostnadsfritt, och vi bjuder på kaffe och smörgås.

Vi börjar dagen med en introduktion av projektet och ser sedan tillsammans ”Var är mitt hem”, en gripande och i allra högsta grad dagsaktuell föreställning där Danjin Malinovic berättar om sin lyckliga uppväxt i det forna Jugoslavien, om fykten till Moskva, om att vara stämplad som en illegal människa (läs mer här). På eftermiddagen får vi ta del av hur man jobbat med berättande i undervisningen vid Edelviks folkhögskola i Burträsk och Vux (SFI) i Skellefteå.

Elever, lärare och rektorer förmedlar utifrån sina olika perspektiv hur berättandet kan bidra till språkutveckling och ökad delaktighet i samhället. Vi får också höra Pone Shams Hakimi, Yonas Yemane Gebrezgi och Ramy Mohammed ge exempel på berättandets kraft, hur berättandet är gemensamt för alla människor och därmed har samma betydelse för alla; för meningsskapande, identitetsstärkande, kunskapsförmedlande, kreativitetshöjande och språkutvecklande.

Tid Klockan 11.00–16.30, onsdag den 20 april 2016

Plats Hallen, Nordanå, Skellefteå

Anmälan görs här!

Sista anmälningsdag 8 april 2016

Program: finns till vänster

Varmt välkommen.

Anders Karlsson och Rose-Marie Lindfors

Story Regions är ett EU-projekt som drivs av Region Västerbotten i ett europeiskt partnerskap mellan Sverige, Belgien, Polen, Italien och Tyskland. Målet är att utveckla metoder för berättande som verktyg i det livslånga lärandet. Syftet är att via muntligt berättande underlätta lärande och social inkludering. Det gör vi bland annat genom lokala pilotprojekt. Seminariet vänder sig till dig som är rektor, lärare, kursledare, folkbildare och som vill veta mer om hur du kan använda berättandet som verktyg inom ditt område.

Skriv ut

5 februari, 2016 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer