Gå till sidans huvudinnehåll Gå till sidans meny
Kontakt

Kultur.

Verkar för ett mångsidigt och kvalitativt kulturutbud, oavsett bostadsort i länet.

1,3 miljoner till länet från Statens Kulturråd

Statens Kulturråd är klar med den andra fördelningen för 2017, av utvecklingsbidrag för regional kulturverksamhet. Västerbotten får sammanlagt 1 341 000 kronor för tre projekt den här gången, nästan tio procent av den totala summan.

Utdelning av nytt kulturstipendium i Barentssamarbete

Den norrbottniska författaren Mona Mörtlund tilldelades den 19 oktober Barents Scholarship for Cultural Cooperation på 10 000 €. Stipendiet uppmärksammar och uppmuntrar konstnärlig kvalitet och gränsöverskridande samarbete i Barentsområdet. Prisutdelningen skedde vid Barentsrådets utrikesministermöte Arkhangelsk i Ryssland.

en arm sticker upp från högra hörnet och håller i en retrokabera mot en ljusblå, molnlös himmel

Film i skolan dagen i Västerbotten 2017

Tillsammans med Svenska Filminstitutet bjuder Film i Västerbotten in till en dag i filmens tecken. Film i skolan dagen är helt gratis och utöver spännande innehåll bjuder vi på fika och trevligt sällskap. Filmpedagoger kommer också vara på plats om du har frågor eller vill ha tips.

Cirkus – en väg in i samhället för nyanlända

Finlandsinstitutet arrangerar tillsammans med Region Västerbotten, Umeå teaterförening och Studieförbundet Bilda ett inspirationsseminarium där vi lyfter fram cirkusen som ett verktyg för att minska de sociala klyftorna, motverka segregationen och underlätta integrationen av nyanlända.

Muslimerna kommer! Skapandet av den andre

Berättelserna om islam och muslimer föregår närvaron av de första muslimerna i Sverige. Dessa stereotypa föreställningar får än i dag konsekvenser för personer som är eller förmodas vara muslimer.