Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Alva kultur & galleri Alva fyller 5 år

För fem år sedan öppnades Alva kultur, ett kulturcentrum vid Norrlands universitetssjukhus.

För fem år sedan öppnades Alva kultur, ett kulturcentrum vid Norrlands universitetssjukhus.
– Inte visste vi då, vilken fantastiskt mångfald av kultur som vi skulle få presentera, säger AnnHelen Littbrand, kultursamordnare vid Alva kultur.

Hon berättar om teater, samtal kring fina böcker och författarbesök, musik, konstutställningar med vernissage, föreläsningar om mat och trädgård, dansframträdande, filmvisning, slöjdande och mycket mera.

– Besökare hos oss har också deltagit i workshops riktade till barn såväl som vuxna. Varmt välkommen att fira att Alva kultur fyller fem år – en plats där man kan må lite bättre, uttrycker AnnHelen Littbrand.

Program

7/9 klockan 12: Vernissage med Nic Langendoen
Galleri Alva öppnar utställning ”Glänta” av Umeåbaserade Nic Langendoen.
”- Naturens eget språk har blivit källan till bilderna, jag transformerar upplevelsen av mina möten med landskapet på duken” säger Nic Langendoen.
Nic Langendoen bjuder på en musikalisk resa i färg & form in i Västerbottens inland. Naturen och landskapet i västerbotten är anledningen att Nic flyttade från sitt hemland Holland till Umeå 1966. Han jobbar i blandtekniker som tempera, akryl och akrylater och blandar sina färger själv.

11/9 klockan 12: Was I supposed to
Norrländska artisten och låtskrivaren Cajsa Siik framträder med egen musik från kommande album Plastic House. I ett litet rum ovanpå en flamencobar i hjärtat av Sevilla sådde hon fröna till en inspelning, som i dagarna färdigställs tillsammans med producenten Andreas Dahlbäck (Anna Ternheim, Tomas Andersson Wij). Was I supposed to (releasedatum 31/8) är den första singeln från det kommande albumet Plastic House och kan liknas vid en suggestiv kärlekshistoria som kastar oss mellan mörker och ljus, hopp och vemod.

12/9 klockan 10-16: Vinn en klassiker
Tipsrunda med vinster av Shakespeare, Brontë, Camus, Söderberg, Lagerlöf och Golding

13/9 klockan 12: Kerala – Sydindiens pärla
Guideboksförfattare och researrangör Marianne Hård af Segerstad berättar i ord och bild om allt du behöver veta för att få en oförglömlig resa till Kerala, den lilla gröna delstaten i södra Indien. Allt från hur man planerar för en resa i grupp eller individuellt till natur och kultur, religion och politik, mat, boende och spännande aktiviteter.

Plats: Alva kultur, Norrlandsuniversitetssjukhus

För mer information
Ann-Helen Littbrand, kultursamordnare, Alva kultur, Norrlands universitetssjukhus, 090 785 87 31

Presskontakt:
Mariann Holmberg, kommunikatör, Region Västerbotten,mariann.holmberg@regionvasterbotten.se, 072 222 73 43

Skriv ut

2 september, 2012 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer