Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Jurybedömd konstsalong 2014
Lyssna

Ansök till Jurybedömd konstsalong 2014

Västerbottens museum och Skellefteå Konsthall gör en gemensam konstsatsning under Kulturhuvudstadsåret 2014. Välkommen att ansöka till två jurybedömda Länssalonger.

Västerbottens museum och Skellefteå Konsthall gör en gemensam konstsatsning under Kulturhuvudstadsåret 2014. Välkommen att ansöka till två jurybedömda Länssalonger:

  •  Västerbottens museum 6 juni–14 september
  •  Skellefteå Konsthall 7 juni–7 september

Inbjudna att ansöka är alla som fyllt 18 år och som bor i Västerbotten eller har anknytning till länet. Vi välkomnar konst i olika material och uttrycksformer. Temat är fritt och man kan ansöka med max fem verk som är högst tre år gamla. Vi tar inte emot fysiska verk/föremål i samband med ansökan utan ansökan görs med fotografier/digitala bilder eller i förekommande fall beskrivning/skisser av verken.

Det går bra att ansöka till båda salongerna. Det är också helt i sin ordning att ansöka med samma verk, i olika upplaga, till båda utställningarna.

Du kan också söka med videokonstverk eller digitala konstverk. Skicka då materialet på minneskort eller USB. Vid webbaserade verk ange URL-adress. Till utställningarna kommer att produceras en katalog där de antagna verk ingå, därför kan det vara bra att ansöka med högupplösta/tryckfärdiga digitala bilder alternativt komplettera med det senare.

Läs mer på Västerbottens museum där du kan läsa mer om ansökan, vilka som sitter i jury.

Kontakt Region Västerbotten

Marielle Nylander
konstkonsulent, Region Västerbotten
090-16 57 96
e-post

Ansökan sker med ansökningsformuläret senast 17 februari 2014.

Skriv ut

4 december, 2013 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer