Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt

Foto: Casia Bromberg, Brombergs förlag

Lyssna

Bengt Ohlsson och Margot Wallström

Författaren och journalisten Bengt Ohlsson har följt Margot Wallström under hennes arbete på FN i New York till barndomens Kåge i Västerbotten. Hör dem båda den, 21 november klockan 12.10, Aula Nordica, Umeå universitet

 

Spännande samtal mellan Bengt Ohlsson och Margot Wallström

Frågorna har varit många: vad driver Margot Wallström, hur ser hon på sig själv och sina uppdrag? Hur kom det sig att flickan från arbetarhemmet i Kåge kom att ingå i en svensk tradition av internationellt engagemang på hög nivå? Och varför ville hon inte komma hem och bli partiordförande när Socialdemokraterna behövde henne som mest?

Margot Wallström och Bengt Ohlsson har samtalat och i boken om Margot kan vi läsa  hans svar på vad som format människan Margot.

Gratisbiljetter till samtalet hämtas på Alva kultur, som ligger mellan apoteket och centralhallen, Norrlands universitetssjukhus.

 

Datum: 21 november klockan 12:10

Plats: Aula Nordica, Universum, Umeå universitet

Arrangör: Alva kultur, Kultur på Campus och Din Bok

Skriv ut

16 november, 2012 | Hanne Eklund
  • Margot Elisabeth Wallström, född 28 september 1954 i Kåge i Skellefteå kommun, är en svensk politiker (socialdemokrat) och ämbetsman. Hon är dotter till Manfrid Wallström och Lydia Wallström Sundberg. Sedan 1984 är hon gift med arbetsledaren Håkan Olsson.

Kommentarer