Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Berättande för framtiden och utveckling i Västerbotten

Region Västerbotten deltar i årets Berättarfestivalen mellan den 16 och 22 april.

Region Västerbotten deltar i årets Berättarfestivalen mellan den 16 och 22 april. Vårt bidrag till festivalen är olika seminarier och konferenser som ska stärka och utveckla berättarkulturen i Västerbotten.
– Berättandet tillhör vår kultur och bidrar till att skapa vår personliga identitet. Det spelar också en viktig roll för näringslivet, politiken, samhället, för turismen och demokratin, säger Nina Björby (S), kulturberedningens ordförande, Region Västerbotten.
Läs mer i bifogat programblad.

Seminarierna och konferenserna som Region Västerbotten står bakom är tänkta att stärka betydelsen av och vidareutveckla berättartraditionen. Ett positivt kulturutbyte mellan människor bidrar till att berättelserna förs vidare.
Seminarierna är: Nå framgång med Storytelling, 5-åringars nyfikenhet, minikonferens om litterär turism, fristad för författare och ordfördelarutbildning.

– Berättandet är en resurs för att skapa tillväxt till länet. Det kan vara ett effektivt marknadsföringsverktyg samtidigt som festivalen och samarbeten kan bidra till ett rikare kultur- och turistliv, säger Nina Björby.

Skriv ut

13 april, 2012 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Bilagor

Kommentarer