Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Crazy Pictures kommer till filmfestivalen VAFF

​Albin Pettersson från filmkollektivet Crazy Pictures i Norrköping kommer till filmfestivalen VAFF 12 september i Umeå. Crazy Pictures är sex unga killar som producerar reklamfilm för att kunna göra samhällskritisk kortfilm på Youtube.

Albin Pettersson från filmkollektivet Crazy Pictures i Norrköping kommer till filmfestivalen VAFF 12 september i Umeå. Crazy Pictures är sex unga killar som producerar reklamfilm för att kunna göra samhällskritisk kortfilm på Youtube.

– Vi är väldigt glada över att Albin Pettersson från Crazy Pictures besöker VAFF. De är kända för den unga publiken med sin Youtube-serie ”Poesi för fiskar” som har lockat miljontals tittare och är även en inspirationskälla för en ny generation filmare. Albin kommer att berätta om deras unika samarbete som började redan på gymnasiet vilket har  gett dem kontrakt i USA, säger Johan Lundkvist, festivalgeneral för VAFF filmfestival.

”Poesi för fiskar” är Crazy Pictures Youtube-succé med absurda, tänkvärda och roliga kortfilmer om fördomar, könsroller, miljöförstöring, krigets fasor med mera. En av Crazy Pictures mest kända kortfilmer är ”Vaskduellen” som kom i våras  där bland annat umesonen William Spetz har en roll som ”hårvaskare”.

– Det ska bli roligt att få komma till Umeå och se filmer från andra unga talanger. Vi har själva varit med i dessa tävlingar många gånger och det är alltid både kul och spännande att få visa sina filmer på en festival. Jag hoppas också kunna inspirera till att filmarna kommer vilja satsa vidare och göra ännu mer film, säger Albin Pettersson från Crazy Pictures.

Filmkontrakt i USA

Nu satsar filmkollektivet Crazy Pictures på sin första långfilm som ska heta Den blomstertid nu kommer och den ska finansieras via crowdfunding på nätet. Dessutom har de nyligen skrivit kontrakt med det amerikanska managementbolaget 3 Arts Entertainment.

Så här skriver 3 Arts Entertainment i ett pressmeddelande: ”Den kreativa gruppen Crazy Pictures består av är ett briljant kollektiv. De skapar innehåll som är i lika delar roligt, dramatiskt, intelligent och kraftfullt. Allt de gör har ett underliggande budskap i djupt mänskliga frågor och ämnen vi kan relatera till – allt sofistikerat och kommersiellt paketerat. Vi ser sällan den här kvaliteten och värdet på produktioner och de är unika i sitt sätt att använda varandras unika kunskaper. Vi tror att deras kombination av vision, arbetsmoral, talang och filmiskt hantverk kommer att skapa en otrolig karriär på global nivå”.

Fakta VAFF: Det är en filmfestival där alla i Västerbotten mellan 16-26 år får tävla med sin film. Deadline för att lämna in sin egen film är 2 september.

En  jury bestående av professionella från filmbranschen utser vinnare i kategorin ”mellanvikt” samt ”tungvikt”. Utöver filmvisningar kommer det även genomföras föreläsning och möjlighet att träffa andra likasinnade.

Festivalen grundades 1995 på Mimerskolan och har sedan dess fungerat som en mötesplats för unga filmare. I år arrangeras filmfestivalen 12 september på Folkets Bio i Kulturhuset Väven i Umeå.

För mer info och anmälan: http://filmivasterbotten.com/vaff/

Arrangörer: Film i Västerbotten och Folkets Bio

För mer information:

Johan Lundkvist , Festivalproducent VAFF 2015

Film i Västerbotten vid Region Västerbotten, johan@filmivasterbotten.com,

070-241 34 37

Presskontakt: Ingela Hjulfors Berg, kommunikatör, Region Västerbotten, 070-231 93 22, ingela.hjulforsberg@regionvasterbotten.se

Skriv ut

14 augusti, 2015 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer