Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

FilmArc-projektet är tillbaka

Med stor glädje kan vi meddela att Film Arc projektet version 2.0 har kommit igång! Precis som tidigare är det Johan Lundkvist som är projektledare.

Hej alla filmare och företag
Jag har den stora glädjen att meddela att Film Arc projektet version 2.0 har kommit igång! Precis som tidigare är det jagJohan Lundkvist som är projektledare här i Västerbotten.
Film Arc är till för dig som är företagare och privatperson i Västerbotten som jobbar med rörlig bild i form av kort och långfilm, dokumentär, dataspel, animation, reklamfilm, informationsfilm, rörlig bild på nätet eller musikvideos.


Film Arc syfte är att vidareutveckla alla de fantastiska människor och företag vi redan har i Västerbotten. Detta genom att ordna mötesplatser och kurser där du kan delta samt hjälpa dig med experthjälp och resor för att nå de internationella kontakter och marknader du behöver.

Läs nedan vad Film Arc kan hjälpa just dig med.

Kurser och Masterclass
Film Arc kommer att arrangera kurser och så kallade Masterclasses i både norra Sverige, norra Norge och norra Finland. Där kommer du att få möjligheten att inte bara lära dig en massa utan även bygga ett riktigt bra nätverk med andra filmare och företag.
Du som är verksam i Västerbotten är varmt välkommen att följa med på dessa. Resa och boende fixar jag så det behöver du inte stöka med!
Information om dessa kurser kommer under projektet gång att skickas ut via Film i Västerbottens filmarbrev samt Film Arcs Facebook sida.

Boka in 20-22 september 2012!
Då kommer vi att ha en Masterclass i Uleåborg, Finland med både föreläsningar och mingel.
Nordisk Panorama som är en branschfestival för dokumentär och kortfilm kommer dessutom att ligga i samband med detta den 21-26 september. Med över 700 besökare från 20 länder är det ett ypperligt tillfälle att träffa nya samarbetspartners och vänner inom branschen.

Creative Exchange
Om du behöver åka på en festival, mässa, pitcha ditt manus eller kanske träffa potentiella samproducenter eller finansiärer för ditt projekt så kan Film Arc hjälpa dig med upp till 50% av kostnaderna för både resa och boende!

Marknadsföringsmaterial
Om du behöver marknadsföringsmaterial för dig, ditt företag eller dom grymma projekten du gjort kan Film Arc hjälpa dig med 50% av de externa kostnaderna du har för detta.
Med externa kostnader menas kostnaden för exempelvis tryckeriet som trycker affischerna, webbyrån som gör din hemsida eller företaget som klipper din showreel.

Översättningar
Ibland när man ska ut i världen behöver man först översätta sin film, projektbeskrivning, pitch, websida eller manus för att världen ska förstå hur bra den faktiskt är.
Film Arc kan hjälpa dig med 50% av kostnaden för en översättare.

Konsulter
Behöver du en expert som kan distribuera din film, lära dig postproduktion, utveckla din affärsplan, hjälpa dig med budgeten eller presentera dig för alla de rätta kontakterna på den där mässan du ska?
Film Arc kan hjälpa dig med 50% av kostnaderna för inhyra konsulter.

Pilotprojekt
Nyhet! Denna omgång av Film Arc kan du söka pengar för att göra ett demo eller en pilot på din idé. Detta kan vara ovärderligt när du ska presentera din idé för Tv-kanaler, finansiärer eller samproducenter.
Film Arc kan hjälpa dig med 50% av de externa kostnaderna för detta.

Vilka står bakom Film Arc projektet?
Film Arc är ett INTERREG IV A Nord projekt i samarbete mellan Film i Västerbotten, Region Västerbotten, Filmpool Nord i Norrbotten, POEM i norra Finland samt FilmCamp i norra Norge. INTERREG IV A Nord är ett EU-program som stöttar gränsöverskridande samarbete.

Hur?
Om du vill hjälp med något, tveka inte att kontakta mig via mail eller telefon så berättar jag mera. Eller kom förbi Film i Västerbotten så bjuder jag på en kopp kaffe!

Glad Sommar!

Med Vänliga hälsningar
/Johan Lundkvist – Film Arc Projektet

Film i Västerbotten, Region Västerbotten
Magasinsgatan 17B
903 27 Umeå

SWEDEN
+46 90-16 37 64
+46 70-241 34 37
johan@filmivasterbotten.com
http://www.filmivasterbotten.com
https://www.facebook.com/pages/Film-Arc/110537413108

Skriv ut

29 juni, 2012 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer