Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt

VAFF filmfestival firar 20-årsjubileum i september.

Lyssna

Filmfestivalen VAFF firar 20-årsjubileum

VAFF är en filmfestival där alla i Västerbotten mellan 16-26 år får tävla med sin film. Filmerna ses sedan av en jury bestående av professionella från filmbranschen

– Jag hoppas att många tar chansen och gör film i sommar och skickar in. Vinnarna kommer sedan att ha möjlighet att delta i riksfinalen i ung film i Trollhättan, säger Johan Lundkvist, festivalproducent för VAFF 2015 vid Film i Västerbotten. Filmfestivalen firar 20-årsjubileum 12 september.

– Det är kul att se sin film på en riktigt bra biograf som Folkets Bio i Umeå, en bonus är att filmarna även får träffa en massa andra trevliga filmare, fortsätter Johan Lundkvist.

VAFF är en filmfestival där alla i Västerbotten mellan 16-26 år får tävla med sin film. Filmerna ses sedan av en jury bestående av professionella från filmbranschen. De utser vinnare i kategorin ”mellanvikt” samt ”tungvikt”. Utöver filmvisningar kommer det även genomföras föreläsning och möjlighet att träffa andra likasinnade.

Festivalen grundades 1995 på Mimerskolan och har sedan dess fungerat som en mötesplats för unga filmare

– 1996 gjorde jag en film – Snöfall – med alla som jag tyckte var bäst under VAFF:s första år och i stort sett alla som slet på den filmen är idag professionella filmare som jobbar på filmer som Kung Fury till James Bond, berättar Janne Widmark som grundade VAFF-festivalen. Han har även illustrerat årets filmaffisch med ett tydligt budskap: Skicka in film! Sista inlämningsdag är 2 september.

Priser

Vinnarna av festivalen kommer att få resa, boende och inträde till Novemberfestivalen. Den fungerar som riksfinalen i ung film och ligger i Trollhättan. Andra priser kommer även att delas ut.

Viktiga datum:

Inlämning av film: Öppen redan nu

Deadline för inlämning: 2 september 2015

Festivaldatum: 12 september 2015

Viktklasser:

Mellanvikt: 16-19 år

Tungvikt: 20-26 år

Arrangör: Film i Västerbotten och Folkets Bio

Plats: Folkets Bio på Väven i Umeå

Mer info samt anmälan av film:

http://filmivasterbotten.com/vaff/

För mer information:

Johan Lundkvist , Festivalproducent VAFF 2015

Film i Västerbotten vid Region Västerbotten, johan@filmivasterbotten.com,

070-241 34 37

Presskontakt: Ingela Hjulfors Berg, kommunikatör, Region Västerbotten, 070-231 93 22, ingela.hjulforsberg@regionvasterbotten.se

Skriv ut

6 juli, 2015 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer