Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Ingela Gotthardsson blir ny regionkulturchef i Västerbotten

Ingela Gotthardsson blir ny regionkulturchef i Västerbotten och tillträder tjänsten den 25 januari 2016.

​Ingela Gottardsson tillträder tjänsten från och med 25 januari.

– Jag tycker det känns väldigt spännande, säger Ingela Gotthardsson. Jag vill fortsätta arbetet för kultur i hela länet, så att den kan skapa mervärden för fler.

Ingela Gotthardsson kommer närmast från en tjänst som biträdande socialdirektör vid Umeå kommun.

Hon har tidigare jobbat med kulturfrågor på flera sätt, bland annat som kultur- och fritidschef i Haninge kommun och som kommundelschef i Hörnefors. Hon efterträder Ola Kellgren som går vidare till tjänsten som direktör för Kulturkontakt Nords.

Ingela Gotthardsson ser särskilt mycket fram mot att göra kulturen tillgänglig för fler:

– Vi behöver nå fler målgrupper, till exempel nyanlända, men även verka för att kulturen får en ännu större roll i samhällsbygget. Västerbotten har så mycket att erbjuda inom kulturområdet och det är min roll att tillsammans med medarbetarna se till att vi tar till vara på alla länets möjligheter.

Anna Pettersson, regiondirektör vid Region Västerbotten, är nöjd med rekryteringen:

– Vi är mycket glada över att Ingela valt att bli en del av vårt regionala utvecklingsarbete. Hon kommer med sin stora erfarenhet av ledarskap och utvecklingsarbete spela en viktig roll i arbetet med genomförandet av den nya kulturplanen och det fortsatta regionala kulturarbetet.

Det regionala kulturarbetet grundar sig i två ledande dokument: ​Den regionala utvecklingsstrategin (RUS) och ​Kulturplanen.

I RUS fastslås bland annat att Region Västerbotten ska verka för att tillgängliggöra kulturen i hela länet, fläta samman kultursektorn med näringslivet, civila samhället och den offentliga sektorn samt utveckla den regionala infrastruktur som stärker kulturens förutsättningar.

I den nya kulturplanen finns ett tydligt fokus på jämställdhet, normkritik och tillgänglighet. De regionala kulturpolitiska målen och insatsområdena har formulerats mot bakgrund av den nationella kulturpolitiken och utifrån regionala behov och utmaningar som framkommit i samband kommundialoger och övriga samrådsmöten.

För mer information:

Anna Pettersson

070- 397 68 84, anna.pettersson@regionvasterbotten.se

Ingela Gotthardsson

070- 788 05 24

Presskontakt

Micaela Löwenhöök

Kommunikatör

070-316 37 01, micaela.lowenhook@regionvasterbotten.se

Skriv ut

22 december, 2015 |
Micaela Löwenhöök
Micaela Löwenhöök

Kommentarer