NYHETER 2023-02-08

Konsthögskolan i Umeå ställer ut på Galleri Alva

Den 10 februari – 5 mars 2023 har Konsthögskolan vid Umeå universitet sin årliga utställning på Galleri Alva. Utställningen har namnet Hold Your Breath och består av verk av 12 unga konstnärer. Vernissage hålls på fredag den 10 februari kl. 12:00-13:00.

Namnet på konstutställningen: Hold your breath

– De tolv unga konstnärer som deltar i årets utställning på Galleri Alva är en mycket intressant och spännande grupp av studenter från Sverige, Brasilien, Tjeckien, Irland, Spanien och Kroatien. Vi började deras utbildning i höstas med att göra ett inspirerande besök på Biennalen i Venedig, vilket har gett tydliga avtryck i deras utveckling. Jag är verkligt stolt över att handleda denna grupp med starka konstnärskap, säger Annika Eriksson, professor Umeå Konsthögskola, Umeå universitet.

Utställare är klass MFA1:

Ángela Abuja Miranda
Ida Boman
Josefine Borgström
Simon H. Danielsson
Maja Gregor
Juni Liv Uma
Beatriz Martins
Miranda Monauti
Laoise Ní Ghríofa
Janina Renström
Raphael Vargas
Ágnes Vokatá

 

Titel: Hold Your Breath
Tid:
10 februari – 5 mars 2023
Vernissage:
fredag 10 februari kl.12:00-13:00
Plats:
Galleri Alva - Norrlands universitetssjukhus, byggnad 1D
Öppettider:
måndag-torsdag 10-16, fredag 10-14

Om Galleri Alva
Alva kultur, ett centrum för kultur i vården, på Norrlands universitetssjukhus i Umeå. Inrättandet av ett kultur i vården-centrum innebär att en fysisk mötesplats för olika kulturarrangemang finns tillgängligt för patienter, anhöriga och anställda inom landstinget och ger möjlighet till miljöombyte och rekreation. Alva kultur samordnar, uppmuntrar till och arrangerar olika former av kulturupplevelser och aktiviteter inom de tre sjukhusen och arbetar även med kultur i arbetslivet riktat direkt till personal inom landstinget.

Mer om Alva kultur

För mer information
Peter Lundström

Utställningsansvarig, Galleri Alva
070-598 94 36
jarl.peter.lundstrom@gmail.com

Tillbaka till nyhetslistan