Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Kontaktskapande nätverk för filmälskare drar igång igen

FilmArc 2.0 är ett samarbetsprojekt för rörlig bild mellan de nordliga delarna av Sverige, Norge och Finland.

– Snart drar projektet FilmArc 2.0 igång, och kommer att satsa ännu mer på kompetensutveckling inom rörlig bild, sägerFredric Larsson, verksamhetsledare för Film i Västerbotten som är en del av Region Västerbotten.

FilmArc 2.0 är ett samarbetsprojekt för rörlig bild mellan de nordliga delarna av Sverige, Norge och Finland. Region Västerbotten kommer att gå in med 2 miljoner kronor utav en budget på nära 3 miljoner kronor.

 


FilmArc 2.0 är en fortsättning på det tidigare projektet FilmArc, som handlade om affärsutveckling inom rörlig bild för att skapa nya jobb, företag och stärka tillväxten inom branschen.
FilmArc 2.0 bygger vidare på det kontaktnät som skapades från förra projektet, men kommer att satsa ännu mer för att stärka och utveckla kompetenser inom rörlig bild.

 

– Som marknaden ser ut idag inom rörlig bild är det viktigt att titta utanför regionernas gränser för att öppna upp för den internationella scenen och marknaden, säger Fredric Larsson. Man måste våga satsa mer på kunder och talanger från andra länder.

Målet med projektet är att öka, bredda och utveckla företags och frilansares nätverk och kunskap, och öppna upp för mer internationell marknad. Projektet kommer att pågå mellan 2012 och 2014 och involverar över 250 företag inom den audiovisuella industrin och närmare 400 frilansare.

– FilmArc-projektet gjorde att nya bolag kunde utvecklas, mycket tack vare det kontaktnät de fick genom projektet, säger Fredric Larsson. De är så otroligt skickliga, och ligger så långt fram på marknaden. Vi hoppas att de kan fungera som inspiration för andra.

För mer information om Film i Västerbotten, besök: www.filmivasterbotten.com

Eller kontakta:
Fredric Larsson, verksamhetsledare Film i Västerbotten, fredric@filmivasterbotten.com, 090 16 37 61 eller 070 636 32 86

Presskontakt:
Sofia Moberg, praktikant kommunikatör på Region Västerbotten, sofia.i.l.moberg@gmail.com, 070 679 20 94

Skriv ut

18 maj, 2012 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer