Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

”Kultur för äldre är viktigt för hälsan”

18-20 februari är det dags för chefer/politiker, personal inom äldreomsorg och hemtjänst samt civila samhällets representanter i Storuman och Tärnaby att utbildas i kulturens betydelse för vård och omsorg.

 

18-20 februari är det dags för chefer/politiker, personal inom äldreomsorg och hemtjänst samt civila samhällets representanter i Storuman och Tärnaby att utbildas i kulturens betydelse för vård och omsorg.

– Vi hoppas på ett stort intresse för seminarierna,  det är en mycket viktig framtidsfråga eftersom vi blir allt äldre och kulturen spelar en mycket viktig roll för god hälsa och livskvalitet långt upp i åldern, säger Kerstin Hamre, projektledare för Kultur för seniorer vid Region Västerbotten.

Birgitta Andersson, musik-och uttryckande konstterapeut från Linköping, utbildar personal inom hemtjänst och vård-och omsorg i kulturens betydelse för vård och omsorg.

Med seminarierna vill Kultur för seniorer öka kunskapen om musikens, bildens och aktivitetens betydelse och hur de kan användas i vård- och omsorgsarbetet.

– Vi vill inspirera och stimulera till nya idéer och förhållningssätt för hur vi skapar den goda dagen, säger Kerstin Hamre.

Tid och plats: 

Storuman,  Hotell Toppen, Tisdag 18 februari kl.9.00-12.00 och Onsdag 19 februari kl.9.00-12.00 samt kl.13.30-16.30. Ladda ned inbjudan till Storuman här: http://regionvasterbotten.se/wp-content/uploads/2014/02/Inbjudan-personal-18-19-februari-Kultur-för-seniorer-2.pdf

Tärnaby, Tärnaby Fjällhotell, Backsalen, Torsdag 20 februari kl.8.00-11.00 samt 12.00-14.30. 

Ladda ned inbjudan till Tärnaby här: http://regionvasterbotten.se/wp-content/uploads/2014/02/Inbjudan-personal-20-februari-Kultur-för-seniorer-1.pdf

För mer information:
Kerstin Hamre
, projektledare för Kultur för seniorer, Region Västerbotten, kerstin.hamre@regionvasterbotten.se, 072 721 65 72

Presskontakt:
Ingela Hjulfors Berg
, kommunikatör, Region Västerbotten, ingela.hjulforsberg@regionvasterbotten.se, 070 231 93 22

Skriv ut

17 februari, 2014 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström
  • Fakta Kultur för seniorer – Kultur och hälsa i Västerbotten: Region Västerbotten fick 2012 medel från regeringens satsning Kultur för äldre. Projektet är treårigt och drivs tillsammans med Lycksele, Skellefteå och Umeå kommun och i samverkan med lokala och regionala aktörer, utifrån målgruppens önskemål och behov samt att öka kunskapen om kulturens hälsofrämjande egenskaper och som komplement till traditionell vård, omsorg och rehabilitering.
    Läs mer om projektet Kultur för seniorer: http://regionvasterbotten.se/kultur/kultur-for-seniorer/

Kommentarer