Gå till sidans huvudinnehåll Gå till sidans meny
Kontakt
Lyssna

Kulturarrangemang

Under projekttiden har kontakter knutits med de regionala kulturinstitutionerna Västerbottensteatern och Norrlandsoperan. Syfte och mål med närmare kontakter och samarbete med dem har varit att få igång ett samtal om hur göra för att – med regelbundenhet – nå ut till äldre med föreställningar.

Här nedan presenteras de föreställningar/spelningar som målgruppen äldre fått ta del av under 2014-2015.

Norrlandsoperan, två av deras musiker (flöjt och harpa) besökte äldreboenden under våren 2015, vecka 17, i kommunerna Lycksele, Norsjö, Sorsele och Storuman.

Hemsida: www.norrlandsoperan.se/sve

Västerbottensteatern turnerade under hösten 2014 med föreställningen ”Sagan om den gamla farbrorn”. Om föreställningen: Det är i grunden samma berättelse som ”Den lilla farbrorn”, men omskriven för att passa den äldre målgruppen, med Barbro Lindgrens goda minne. Och i föreställningen för den något äldre publiken ingick mycket mer sånger och spelad musik. Men i övrigt var det samma eviga fråga; vem är jag utan alla andra människor? För ensamhet är ju något som alla kan känna, oavsett om man är fyra … eller hundra.

Det blev sammanlagt 24 föreställningar vid äldreboenden i de sju medverkande kommunerna.  Se affisch.

Hemsida: vasterbottensteatern.se

Norrdans, hemmahörande i Västernorrland, turnerade under juli – augusti 2014 med föreställningen ”Sju gånger sju”. Totalt 13 föreställningar gavs vid äldreboenden i samtliga medverkande kommuner. Om föreställningen.
Se affisch.

Hemsida: norrdans.se

Uppdaterad 27 december, 2016 kl 8:43 av Leena Hortell