Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt

Chrissie Faniadis och Magnus Kirchhoff, från Kulturbryggan söker efter ny och experimentell kultur i Västerbotten. Foto: Mariann Holmberg

Lyssna

Kulturbryggan söker nyskapande kultur i Västerbotten

– Vi vill stärka det nyskapande, oupptäckta och experimenterande kulturlivet, säger Chrissie Faniadis, kommunikatör för Kulturbryggan.
Kulturbryggan besöker Västerbottens kultur med Region Västerbotten som bas, från måndag den 29 september till fredag den 3 oktober.

– Vi vill stärka det nyskapande, oupptäckta och experimenterande kulturlivet, säger Chrissie Faniadis, kommunikatör för Kulturbryggan.

Kulturbryggan besöker Västerbottens kultur i Umeå, Lycksele och Skellefteå, från måndag den 29 september till fredag den 3 oktober.

– I Västerbotten händer det väldigt mycket spännande saker som kan påverka utvecklingen inom hela Sveriges kultursektor, säger Magnus Kirchhoff, kanslichef för Kulturbryggan

29, 30 september på Region Västerbottens kontor i Umeå, 1 oktober på Nordanå i Skellefteå och 2 oktober på Skogsmuseet i Lycksele.

Pitchverkstad
Fredagen den 3 oktober arrangeras pitchverkstad på Region Västerbotten, som ett sätt att testa en projektidé inför kulturaktörskollegor och Kulturbryggans kansli. På 3 minuter får man berätta om ett projekt och därefter direkt återkoppling från kansliet med frågor, tips och råd som kommer hjälpa dig att skapa bättre förutsättningar för en ansökan. Du får också en chans att lyssna på andra och ta del av deras idéer och erfarenheter.

Läs mer om besöket: http://www.kulturbryggan.se/2014/09/kulturbryggan-in-residence-vasterbotten-programmet/

Kulturbryggans har funnits sedan 2010 och har ett huvudsakligt uppdrag att pröva nya och alternativa finansieringsmöjligheter för kulturprojekt som är nyskapande, innovativa och experimentella i sin natur. Verksamheten är i sin form en utredning som det finns planer att permanenta från och med 2015.

– Vi går fram fast mark ut i det djupa vattnet, till det som ännu är outforskat inom kulturen, säger Magnus Kirchhoff.

Om nyskapande:
Den bärande idén med Kulturbryggan är att stimulera tillkomsten av nyskapande kultur. Innebörden i begreppet nyskapande är mycket brett och föremål för en mängd olika tolkningar. Den underliggande språkliga betydelsen av nyskapande är att skapa något som inte tidigare funnits. I den konkreta verkligheten måste detta tolkas i sitt sammanhang. Det nyskapande är endast nyskapande i relation till något annat, nämligen till vad som redan finns. Ett antal uppenbara kontexter för tolkningen av vad som är nyskapande kan lätt föreslås: estetik, metod, material, teknik, individ/organisation, kombinationer, region, tidsperiod, perspektiv.
Läs mer på www.kulturbryggan.se

För mer information
Magnus Kirchhoff, kanslichef, 08 405 13 86, magnus.kirchhoff@regeringskansliet.se
Chrissie Faniadis, kommunikatör, 08 405 17 15, chrisoula.faniadis@regeringskansliet.se
Ola Kellgren, regionkulturchef, Region Västerbotten, 070 543 16 57, ola.kellgren@regionvasterbotten.se

Presskontakt
Mariann Holmberg, kommunikatör, Region Västerbotten, 072 222 73 43, mariann.holmberg@regionvasterbotten.se

Skriv ut

29 september, 2014 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer