Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Kulturstipendier för 2017

 Region Västerbottens kulturstipendium är fördelat på två kulturstipendier som varierar från år till år och ett bildkonststipendium, samt ett hedersstipendium i form av en gåva.

Kulturstipendierna är avsedda att stödja och uppmuntra konstnärligt utvecklingsarbete inom kulturella områden som bildkonst, litteratur, musik, teater, dans, film, konsthantverk, design, berättande och andra likvärdiga områden. Stipendierna delas ut till sökande som är verksamma i Västerbottens län.

Bildkonststipendiet uppgår till 150 000 kronor och de två andra kulturstipendierna till 75 000 kronor vardera. Aktuella konstområden för år 2017 är slöjd och design.

Kulturstipendierna och bildkonststipendiet ska ha karaktären av arbets-, rese- eller studiestipendium. Vid fördelning av stipendierna eftersträvas en jämn fördelning över tid vad gäller aspekter som kön, ålder, etnicitet och geografisk fördelning över länet.

Kulturstipendierna och bildkonststipendiet är inte avsedda för studier vid grundläggande utbildning eller högskoleutbildning.

Sista ansökningsdatum är den 15 februari 2017.

 Sök här: projektsok.se

Förbundsstyrelsen fattar beslut om stipendiater den 17 maj och beslutet offentliggörs då. Prisutdelningen sker på förbundsfullmäktige den 31 maj.

För information om riktlinjer, stadgar och reglemente läs mer på: bit.ly/kulturstipendier 

För frågor ta kontakt med:

Bella Lawson
Sök och eller sprid i dina nätverk!
Skriv ut
8 december, 2016 |
Bella Lawson
Bella Lawson

Kommentarer