Gå till sidans huvudinnehåll Gå till sidans meny
Kontakt
Lyssna

Länsbiblioteket i Västerbotten

Länsbiblioteket i Västerbotten har länet som arbetsfält och ingår i det nationella biblioteksnätverket. Vi arbetar för att främja utveckling, samarbete och kvalitet i länets folkbiblioteksverksamheter och för att stärka bibliotekens roll som en kraft för demokrati, delaktighet och mångfald. Länsbiblioteket i Västerbotten har också ett litteratur- och läsfrämjande uppdrag, samt ansvar för länets tre sjukhusbibliotek.

LBinsta  lbtwitter  lbfacebook

Prenumerera på nyhetsbrev

Regional biblioteksplan för Västerbottens län 2016–2019

Uppdaterad 10 januari, 2017 kl 21:05 av Pia Brinkfeldt

Nätverksdagar för barn-ung-skolbibliotekarier i juni

Program och inbjudan till länets alla barn-, ung- och skolbibliotekariers (BUS) fortbildningsdagar den 7-8 juni Våra dagar tillsammans kommer att handla om bland annat barn och ungas medievardag, medie- och informationskunnighet (bland annat datalogiskt tänkande och programmering), likabehandling på folkbibliotek och vilken fråga det var vi ställde på svaret ‘normkritik’? Läs mer i länken, hjärtligt välkomna! Program och anmälan

Suddigt landskap med fjällbäck och fjäll i bakgrunden. I förgrunden syns texten Projektstart: Digitala Servicecenter Västerbotten

Digital jämlikhet i Västerbotten

Den 4:e maj startar projektet Digitala Servicecenter Västerbotten med en spännande invigningsdag i Lycksele. Projektet riktar sig till personer i Västerbottens inland som befinner sig i ett digitalt utanförskap och målet är såklart att inkludera fler i det digitala samhället.

Bli en viralgranskare!

Jack Werner är journalisten som i december 2013 fick idén till den källkritiska satsningen Viralgranskaren. 2014 fick han Stora journalistpriset för detta arbete samt utsågs till årets folkbildare.