Gå till sidans huvudinnehåll Gå till sidans meny
Kontakt
Lyssna

Bra kan bli bättre

Bra kan bli bättre (regionalt)

Lyckosam allians mellan boxning och böcker.

Umeå Legend Club som Länsbiblioteket samarbetat med i projekten Muhammad från Frostmofjället och Världen i Västerbotten fick egna projektpengar för ett projekt som delvis vuxit fram ur detta samarbete. Umeå kommuns särskilda TILDA-satsning till förmån för nyskapande, förebyggande insatser för barn och unga bidrog med nästan 800 000 kr för ett och ett halvt år till detta projekt.

Projektet som hette Bra kan bli bättre bestod av två delar. En del riktade sig till barn i mellanstadieåldern på tre skolor – Hedlunda, Ålidhem och Östra Ersboda. Med idrotten som bas jobbade klubben med värdegrundsfrågor och Länsbiblioteket bidrog i efterhand med läsfrämjande insatser och det gemensamma konceptet Boxning, böcker och värderingar tillämpades i nya former.

Projektets andra del var en ambitiös ledarskapsutbildning, som i två omgångar utbildade ungdomar mellan 15 och 20 som ville arbeta med barn och unga i mångkulturella miljöer. Till utbildningen som var upplagd på tre helgträffar med handledning däremellan rekryterade man engagerade ungdomar med varierande bakgrund. Även här var Länsbiblioteket med som samarbetspartner.

 

Uppdaterad 23 februari, 2016 kl 10:33 av Jenny Lindmark