Gå till sidans huvudinnehåll Gå till sidans meny
Kontakt
Lyssna

Innan_punkt

<Innan_punkt> Författarprocessen som en digital, interaktiv verksamhet, var en förstudie med stöd av Nordisk Kulturfond.

Länsbiblioteket i Västerbotten ville, i samarbete med HUMlab på Umeå universitet, undersöka möjligheterna att låta en författare från respektive Västerbotten i Sverige, Österbotten i Finland, Nordnorge och Island bjuda in sina nuvarande läsare, blivande läsare och andra intresserade i sina författarprocesser, från den första idén till det att boken finns utgiven.

I förstudien lades grunden för ett större projekt där man kan se hur nyskapande interaktiv digital teknik kan användas för att fördjupa och bredda författarens dialog med bokens kommande läsare, och ge dessa läsare insyn i hur en författarprocess – en skaparprocess – kan se ut och själva inspireras till eget skapande av den.

Genom förstudien ville vi stärka vårt nordiska nätverk, och i samarbetet med aktuella nordiska författarorganisationer genomföra ett seminarium hösten 2013 runt det påtänkta projektet om författarprocessen som en digital, interaktiv verksamhet.

Läs mer i  projektansökan till Nordisk Kulturfond

 

Kontakt:

Carl Axel Gyllenram
E-post: carl-axel.gyllenram@regionvasterbotten.se

Uppdaterad 22 november, 2016 kl 11:18 av Pia Brinkfeldt