Gå till sidans huvudinnehåll Gå till sidans meny
Kontakt
Lyssna

Biblioteken i Västerbotten

Skellefteå kommuns bibliotek

I Skellefteå finns förutom stadsbiblioteket, tio kommundelsbibliotek och en bokbuss som ger service till skolor och barninstitutioner i glesbygden. Campusbiblioteket Skellefteå är ett universitetsbibliotek öppet för alla.
Läs mer om Skellefteås bibliotek på Skellefteås webbplats

Umeåregionens bibliotek

I Umeåregionen ingår biblioteken i Bjurholm, Nordmaling, Robertsfors, Umeå, Vindeln och Vännäs.
Umeåregionens biblioteks webbplats

V8-biblioteken

V8-biblioteken är samarbetet mellan kommunbiblioteken i Dorotea, Lycksele, Malå, Norsjö, Sorsele, Storuman, Vilhelmina och Åsele.
V8-bibliotekens webbplats

Sjukhusbiblioteken i Västerbotten

Sjukhusbibliotekens verksamhet vänder sig i första hand till personal, patienter och anhöriga men även övriga besökare kan besöka biblioteket för att till exempel läsa dagstidningen, använda Internet eller kanske titta på de utställningar som finns i lokalen. Den 3 september 2007 invigdes sjukhusbibliotekets nya lokaler i Umeå (Alva kultur). Sjukhusbiblioteken är en del av Länsbiblioteket i Västerbotten.
Sjukhusbibliotekens webbplats

Umeå universitetsbibliotek

Umeå universitetsbibliotek (UmUB) är det största vetenskapliga biblioteket i Norrland. Målgrupperna är i första hand studenter och forskare/lärare vid Umeå universitet, men biblioteket är även öppet för allmänheten.

Biblioteket består av Universitetsbiblioteket (UB), som också innehåller Forskningsarkivet, Medicinska biblioteket (MB) vid Norrlands Universitetssjukhus, UB Konstnärligt campus och UB Örnsköldsvik.
Umeå universitetsbiblioteks webbplats

Campusbiblioteket i Skellefteå

Campusbiblioteket i Skellefteås utbud av service och tjänster riktar sig främst till studenter, lärare och forskare, men biblioteket är även öppet för allmänheten.
Campusbibliotekets webbplats

Uppdaterad 18 mars, 2016 kl 9:16 av Pia Brinkfeldt