Gå till sidans huvudinnehåll Gå till sidans meny
Kontakt
Lyssna

Läsande förebilder 2017

Västerbotten läser är ett läsfrämjande bibliotekssamarbete i länet. Syftet är att låta vuxna läsare tipsa andra vuxna om böcker för att stärka och bredda den uppsjö av läsaridentiteter vi har i länet. På denna sida samlar vi de länsprofiler som tackat ja till att vara läsande förebilder under 2017. De har alla olika ingångar till litteratur och olika bakgrunder, vilket vi i projektet tycker är viktigt.

Om du är ett bibliotek och vill anlita någon av dessa profiler ska förfrågan göras i god tid. Ni bestämmer själva med den läsande förebilden hur upplägget ska se ut, och betalar den förebild ni tillfrågar enligt Författarcentrums riktlinjer.

Västerbotten läser har samlat profilerna, delar ut gemensamt informationsmateriel till alla deltagande bibliotek (kontakta Länsbiblioteket i Västerbotten när ni bokat in datum så kommer det med posten) och arrangerar några större evenemang inom ramen för projektet. Om du har några frågor är du välkommen att höra av dig till bibliotekskonsulent Jenny Lindmark som är samordnare.

Ett samarbete mellan länets kommuner, Länsbiblioteket i Västerbotten, Region Västerbotten och ABF.

Malin Ackermann, Lycksele

Foto: Privat

Tor Troeng, Umeå

Foto: Privat

Marie Persson, Tärnaby

Foto: Privat

Sverker Olofsson, Vännäs

Foto: Lena Olofsson

Monica Lindgren, Skellefteå

Foto: Privat

Christina Rickardsson, Vindeln

Uppdaterad 6 februari, 2017 kl 10:31 av Jenny Lindmark