Gå till sidans huvudinnehåll Gå till sidans meny
Kontakt
Lyssna

Härlitt

Västerbotten är ett län med en väl förankrad och framstående litterär tradition, med stora författare som alla har starka band till sin hembygd. Under åren har tryckta foldrar, guider och skyltar med koppling till författaren och platsen producerats av olika aktörer i länet.

Genom att utveckla och applicera detta i ett mobilt format kan författarskapen och platserna presenteras på nya, bokstavligt talat, levande sätt. I formatet ryms också fler författare – unga, gamla, nya, kända och okända – appen kan förändras i takt med det västerbottniska litterära landskapet.

Länsbiblioteket i Västerbotten utvecklar just nu den litterära mobilapplikationen härlitt! Applikationen presenterar författarskap, litterära verk och platser i länet genom funktioner som förstärker eller illustrerar författarskapet och/eller platsen på nyskapande, relevanta sätt. I appen kommer verksamma författare/illustratörer dessutom lämna litterära spår, kopplade till en specifik plats som låses upp av användaren genom mobilen. Mobiltelefonen blir publiceringsplattform och text och bild får en alldeles särskild relation till platsen. 

I mars 2017 lanseras den första versionen.

härlitt utvecklas inom projektet Litterapp med stöd från Kulturbryggan.

Kontakt

Pia Brinkfeldt, bibliotekskonsulent
070-516 57 45
pia.brinkfeldt@regionvasterbotten.se

Uppdaterad 20 januari, 2017 kl 9:09 av Pia Brinkfeldt