Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt

Digital utgåva av tidskriften Västerbotten från 1920 till 1981.

Lyssna

Läs tidskriften Västerbotten på nätet

Nu kan du läsa tidskriften Västerbotten i digital utgåva på nätet.
– Det här är en verklig kulturskatt för Västerbotten och det är så roligt att den nu finns tillgänglig i digitalt format, berättar Ola Kellgren, regionkulturchef, Region Västerbotten och tidigare chefredaktör för tidskriften Västerbotten vid Västerbottens museum.

Nu kan du läsa tidskriften Västerbotten i digital utgåva på nätet.
Efter ett lyckat samarbete mellan Länsbiblioteket i Västerbotten, Västerbottens museum och Forskningsarkivet vid Umeå universitetsbibliotek finns nu tidskriften Västerbotten tillgänglig för nedladdning i pdf-format. Från första årgången 1020 fram till 1981.
– Det här är en verklig kulturskatt för Västerbotten och det är så roligt att den nu finns tillgänglig i digitalt format, berättar Ola Kellgren, regionkulturchef, Region Västerbotten och tidigare chefredaktör för tidskriften Västerbotten vid Västerbottens museum.
Dessutom finns artikelregistret som omfattar utgivningen 1920–2006 färdigt att ladda hem. Från och med 1969 ges Västerbotten ut med fyra nummer om året och ges ut av Västerbottens läns hembygdsförbund, dessa ligger på en pdf-fil för varje enskilt nummer.
Läs mer på Västerbottensmuseums hemsida

Skriv ut

12 december, 2012 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer