Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Mångfald och kultur – spegling av samhället

Seminariet ”Rasism i folkhemmet – romers kamp för medborgerliga rättigheter”, den 6 maj 13–16, Campus Skellefteå.
– Kultur är ett utryck för det samhälle vi lever och därför är ett genomtänkt mångfaldsperspektiv i den regionala kulturverksamheten viktig, menar Ola Kellgren, regionkulturchef, Region Västerbotten.

Seminariet ”Rasism i folkhemmet – romers kamp för medborgerliga rättigheter”, den 6 maj 13–16, Campus Skellefteå. 

Rättighetscentrum Västerbotten är arrangör tillsammans med Region VästerbottenCampus Skellefteå och MR-dagarna.

Information och program: http://www.sensus.se/I-ditt-lan/Vasterbotten/Rattighetscentrum-vasterbotten2/Utbildningar-och-seminarier/Seminarier/Rasism-i-folkhemmet/

– Kultur är ett utryck för det samhälle vi lever och därför är ett genomtänkt mångfaldsperspektiv i den regionala kulturverksamheten viktig, menar Ola Kellgren, regionkulturchef, Region Västerbotten.

Jämställdhet och mångfald lyfts ofta fram som faktorer för demokrati och rättvisa. Region Västerbotten vill gå längre och i alla strategiska dokument som nu tas fram för perioden 2014–2020 framhålls betydelsen av mångfald och jämställdhet som avgörande för regionens tillväxt och utveckling.

– Människors olika ursprung är grund för Västerbottens kreativa klimat och vi uppmanar alla Västerbottens kulturaktiva att ta del av föreläsningen i Skellefteå och dessutom ta aktiv ställning för ökad delaktighet och tillgänglighet i kulturlivet, säger Ola Kellgren.

Jenny Saba Persson, verksamhetsutvecklare vid Rättighetscentrum Västerbotten uttrycker i presstext att med seminariet skapa samtal och diskussion om att jobba framåt och förändra den romska minoritetens situation till det bättre.

För mer information:
Ola Kellgren
, regionkulturchef, Region Västerbotten, 070 543 16 57
Jenny Saba Persson, verksamhetsutvecklare vid Rättighetscentrum Västerbotten, 070 366 37 66

Presskontakt:
Mariann Holmberg, kommunikatör, Region Västerbotten, 072 222 73 43

Skriv ut

4 maj, 2014 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer