Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Muslimerna kommer! Skapandet av den andre

Berättelserna om islam och muslimer föregår närvaron av de första muslimerna i Sverige. Dessa stereotypa föreställningar får än i dag konsekvenser för personer som är eller förmodas vara muslimer.

Hur kan vi förstå den ökande antimuslimska rasismen? vad får den för konsekvenser? Hur bygger vi ett samhälle där alla får leva under trygga förhållanden? Det är några av de frågeställningar som Maimuna Abdullai och Sabrin Maysa Jaja kommer att beröra under sina föreläsningar och workshop.

Maimuna Abdullai är en etablerad debattör inom muslimska civilsamhället och sakkunnig i frågor som berör muslimers rättigheter, islamofobi och afrofobi.
Hon är socionom, frilansskribent och arbetar med folkbildningsfrågor.

Sabrin Maysa Jaja är framför allt känd för sin roll som ordförande för organisationen Pantrarna i Göteborg. Hon är socionom, frilansskribent och en flitigt anlitad föreläsare kring frågor om postkolonialism, aktivism, mobilisering, rasism och identitet.

Den 27 september anordnas seminariet ”Muslimerna kommer! Skapandet av den andre” med Maimuna Abdullai och Sabrin Maysa Jaja.
Tid: 13-16
Plats: Arena, Campus i Skellefteå

Arrangemanget är kostnadsfritt och ingen föranmälan behövs.
Välkomna!

Information och kontakt
jenny.saba.persson@sensus.se Tel: 090-14 37 66

Tillsammans med Rättighetscentrum Västerbotten, Sensus, Europa Direkt Västerbotten, Mångkulturellt Forum, Svenska kyrkan i Skellefteå, Skellefteå kommun, Vision, Norran och ABF arrangerar Region Västerbotten en föreläsningsserie i Skellefteå  i fyra delar – ”Skellefteå för alla”, föreläsningar om rasism och främlingsfientlighet. Föreläsningarna är avgiftsfria och öppna  för allmänheten.

Skriv ut

5 september, 2017 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer