Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Ola Kellgren blir ny Regionkulturchef i Västerbotten

Region Västerbotten har rekryterat regionkulturchef.

NYTT JOBB. Region Västerbotten har rekryterat regionkulturchef. Jobbet går till Ola Kellgren, idag vice VD och biträdande museichef för Västerbottensmuseum. – Ola är mycket erfaren och har mycket goda förutsättningar att bli en stark kraft i arbetet för Västerbottens kulturliv säger Erik Bergkvist (S), regionstyrelsens ordförande.

– Det ska bli spännande och roligt att vara med i det utvecklingsarbete som regionen bedriver säger Ola Kellgren. Ett vitalt kulturliv är en förutsättning för samhällsutvecklingen i stort. Regionaliseringen som pågår är en ny arena för mig och därmed en spännande utmaning säger Ola Kellgren.

Ola Kellgren har sedan nio år varit biträdande länsmuseichef och vice VD med ansvar för bland annat förlags- och informationsarbetet vid Västerbottens museum. Kellgren har också varit chefredaktör för tidskriften Västerbotten och bland annat arbetat med etableringen av ett dokumentärfotografiskt centrum i fotografen Sune Jonssons namn.

Fakta Ola Kellgren

Född: 1957 i Dalsland

Bor: Hörnefors

Familj: Gift med Maria, 4 barn

Intressen förutom ett starkt kulturintresse: Jakt, friluftsliv, matlagning

Aktuell: Ny regionkulturchef i Västerbotten

För kommentarer med anledning av detta pressmeddelande ring Erik Bergkvist, 070 – 666 4995 respektive Ola Kellgren, 070 – 330 55 33

Skriv ut

30 augusti, 2011 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer