Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt

Läs mer om Festival 2012 på www.festival2014.org

Lyssna

Projektmedel till kultur i Västerbotten 2014

Region Västerbotten har beslutat att ge stöd till tre kulturprojekt – Open Source Festival/Festival 2014 och Norrländsk passion får vardera 475 000 kronor och projektet Samiska skatter beviljas 424 000.
– Beloppen motsvarar inte helt de sökta beloppen, men på det här sättet kan vi bevilja medel till tre väldigt viktiga projekt för kulturen i Västerbotten, säger Nina Björby (S), kulturberedningens ordförande, Region Västerbotten.

Region Västerbotten har beslutat att ge stöd till tre kulturprojekt – Open Source Festival/Festival 2014 och Norrländsk passion får vardera 475 000 kronor och projektet Samiska skatter beviljas 425 000.
– Beloppen motsvarar inte helt de sökta beloppen, men på det här sättet kan vi bevilja medel till tre väldigt viktiga projekt för kulturen i Västerbotten, säger Nina Björby (S), kulturberedningens ordförande, Region Västerbotten.

Alla tre projekten är kopplade till 2014 och skapar mervärde för Västerbotten som helhet.

Open Source Festival/Festival 2014 ska visa Västerbottens själ inom musikscenen för besökare.
– Den här festivalen är ett spännande koncept som inrymmer delaktighet på flera olika sätt som vi alla kan lära oss av, säger Nina Björby.

Samiska skatter ska göra unika föremål på Skogsmuseet i Lycksele tillgängliga för en europeisk publik med utställning, visningsarkiv och forskarplatser
– Det internationella intresset för våra samiska skatter är stort och nu blir upplevelsen av ett besök på Gammplatsen och Skogsmuseet ännu mer attraktivt, säger Nina Björby.

Norrländsk passion ska ge en gemensam föreställning med länsteatrarna i de fyra nordliga länen med Västerbotten (Västerbottensteatern), Norrbotten (Norrbottensteatern), Västernorrland (Scenkonstbolaget Teater Sundsvall), Jämtland (Estrad Norr) samt Giron Sámi Teáhter och Västerbottensteaterns Berättarensemble. Föreställningen ska gå på turné i alla de fyra länen och spelas i tält under sommaren 2014.
– Redan 2013 har vi med ett nytt turnébidrag möjlighet att ta del av de andra länens föreställningar och med Norrländsk passion tar vi steget fullt ut och samverkar på riktigt, säger Nina Björby (S), kulturberedningens ordförande, Region Västerbotten.

För mer information:
Nina Björby (S), ordförande kulturberedningen, Region Västerbotten, 070 627 49 96, nina.bjorby@regionvasterbotten.se
Ola Kellgren, regionkulturchef, Region Västerbotten, 070-54 31 657, ola.kellgren@regionvasterbotten.se

Presskontakt:
Mariann Holmberg, kommunikatör, Region Västerbotten, 072 222 73 43

Skriv ut

6 december, 2012 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer