Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Region Västerbotten sponsrar Gräv 2014 i Umeå

Region Västerbotten går in som huvudsponsor till journalistkonferensen Gräv 2014 som hålls i Umeå 21-22 mars. – För samhället och demokratin är grävande journalistik avgörande. Och detta i hela landet - inte bara i storstäder. Därför väljer Region Västerbotten att gå in som huvudsponsor i Gräv 2014, säger Thomas Hartman, kommunikationschef vid Region Västerbotten.

Region Västerbotten går in som huvudsponsor till journalistkonferensen Gräv 2014 som hålls i Umeå 21-22 mars.

– För samhället och demokratin är grävande journalistik avgörande. Och detta i hela landet – inte bara i storstäder. Därför väljer Region Västerbotten att gå in som huvudsponsor i Gräv 2014, säger Thomas Hartman, kommunikationschef vid Region Västerbotten.

– Vi vill stötta branschens utvecklingsarbete för morgondagens medskapande journalistik och tycker det är extra roligt när det sker i Västerbotten.

Föreningen Grävande Journalisters årliga grävseminarie är en av de största och mest uppskattade träffarna för svenska journalister. Här samlas journalister från både Sverige och andra länder för att föreläsa om grävande journalistik och utbyta erfarenheter från jobb som gjorts och områden som bevakats. Seminariet är också utbildande och har grundläggande föreläsningar i bland annat grävandets ABC och datorstödd journalistik.

– Region Västerbotten och de andra huvudsponsorerna är avgörande för att vi ska kunna arrangera journalistkonferensen Gräv 2014 i Umeå. Utan sponsorernas generösa stöd skulle vi inte kunna erbjuda ett så digert och högkvalitativt program av internationellt erkända och Sveriges bästa grävande journalister till ett så överkomligt pris, säger Gräv 2014-generalen Bertholof Brännström.

Övriga huvudsponsorer är Moggliden AB som förvaltar intäkterna från Milleniumtrilogin, Västerbottens-Kuriren, Umeå kommun som Europas Kulturhuvudstad 2014 samt Dohi Sweden.

För mer information:

Thomas Hartman, kommunikationschef, Region Västerbotten, thomas.hartman@regionvasterbotten.se, 070-666 49 95

Skriv ut
10 januari, 2014 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer