Gå till sidans huvudinnehåll Gå till sidans meny
Kontakt
Lyssna

Internationellt

Regionala kulturverksamheten på Region Västerbotten är  engagerad i arbetsgruppen Joint Working Group on Culture inom Barentssamarbetet. Läs mer här.

Utöver detta är verksamheten involverad i ett samarbetsprojekt med regionen Elgeyo Marakwet i Kenya om hållbar turism. Syftet med samarbetet är att båda regionerna ska bli bättre på hållbar turism. I projektet besöker representanter för de båda regionerna varandra och utbyter erfarenheter och kunskap. Projektet sträcker sig över tre år, från och med hösten 2016-till och med våren 2019. Läs mer här.

Kontakt

Bella Lawson, Kulturstrateg

Uppdaterad 16 april, 2018 kl 19:48 av Bella Lawson

Norra Sverige öppnar upp för samarbete med Kina

Onsdag den 28 mars invigs Sektion Norr för Hong Kongs Handelskammare i Sverige. Målet är att bana väg för större utbyte mellan norra Sverige och Hong Kong och Asien som marknad. Intressenter från offentlig sektor, akademi och näringsliv samlas under eftermiddagen på Rex, rådhuset i Umeå. Under invigningen medverkar också närings- och innovationsminister Mikael Damberg (S).

Samiskt entreprenörskap i fokus när OECD besöker norra Sverige

Fredag den 23 februari får Västerbotten besök av The Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD). Besöket är en betydande del i deras aktuella studie, som syftar till att effektivt och i större utsträckning länka samman urfolks näringar med regional utveckling. Delegationen kommer under besöket att träffa representanter från Sametinget, Samernas riksförbund, samiska förvaltningskommuner och organisationer, entreprenörer, näringsliv och politik.