Gå till sidans huvudinnehåll Gå till sidans meny
Kontakt
Lyssna

Internationellt

Regionala kulturverksamheten på Region Västerbotten är  engagerad i arbetsgruppen Joint Working Group on Culture inom Barentssamarbetet. Läs mer här.

 

Kontakt

Camilla Thorn Wollnert, regionkulturchef

Uppdaterad 25 maj, 2018 kl 10:27 av Marita Brantmo

En blå himmel i bakgrunden där delar av svenska och EU-flaggan syns vajandes i vinden.

Umeå Arctic Forum 2018

För andra året i rad anordnar Arktiskt Centrum vid Umeå universitet (Arcum) Umeå Arctic Forum. Kom och lyssna på fyra paneldebatter med inbjudna gäster från regionen, länsstyrelsen, kommuner, universitet och andra intresseorganisationer aktiva i det arktiska området.

​Osiris-partner tar hem innovationspris i Bryssel

Igår avgjordes den årliga tävlingen RegioStars Awards. Den portugisiska regionen Fundão, tillika Osiris Interreg projektpartner, tog hem första pris i kategorin “Åtgärder för en industriell övergång”. En viktig milstolpe för Fundão, men också ett kvitto på att samskapande är ett viktigt verktyg för den regionala utvecklingen. Något som Osiris Interreg och Region Västerbotten arbetar gediget med.

​Europas regioner och städer intar Bryssel

Nästa vecka arrangeras European week of Region and Cities i Bryssel, och norra Sverige är delaktiga i flera programpunkter. Kring 100 aktiviteter äger rum mellan den 8-11 oktober, med 6 000 deltagare från europeiska regioner och städer. Evenemanget är EU:s motsvarighet till Sveriges Almedalen, och är en viktig mötesplats för utvecklingen av regional politik.

Innovationsloopen lyfts som gott europeiskt exempel

Region Västerbotten har blivit inbjudna att visa upp sitt koncept för öppen social innovation, innovationsloopen, vid ett seminarium vid European Week of Regions and Cities i Bryssel den 11 oktober. Seminariet, som sker i samarbete med det europeiska Interreg europaprojektet Osiris, ger tillfälle att lyfta fram vikten av medborgardriven utveckling och internationella samarbeten i regional utveckling för att lösa samhällsutmaningar.