Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Robin Hunicke – världskänd spelutvecklare besöker GameDev 2014

Robin Hunicke, spelutvecklare och producent till bland annat Journey (2012) är årets dragplåster till GameDev 2014 i Umeå 24-25 februari. Hon är en av de mest inflytelserika kvinnorna i spelbranschen.

Robin Hunicke, spelutvecklare och producent till bland annat Journey (2012) är årets dragplåster till GameDev 2014 i Umeå 24-25 februari. Hon är en av de mest inflytelserika kvinnorna i spelbranschen.

– I en kraftigt mansdominerad bransch är Robin Hunicke både en viktig förebild och en frisk fläkt, säger Johan Lundkvist projektledare, FilmArc, Film i Västerbotten, Region Västerbotten.

Robin Hunicke är en speldesigner och producent med bakgrund inom konst och datavetenskap. Hon började hos EA 2005 där hon jobbade med “The Sims”, ”MySims” och Steven Spielbergs “Boom Blox” serie till Nintendo Wii. Våren 2009 började hon hos thatgamecompany som exekutiv producent av det pris belönta PSN spelet “Journey”. Robin är erkänd som en av de viktigaste kvinnorna inom spelbranschen och är en förespråkare för mångfald av idéer och deltagande i speldesign och spelkultur.

Öppen föreläsning Including Games Måndag 24 februari kl. 18:00 – 20:00, HUMlab-x, Konstnärligt Campus.

Arrangör: FilmArc, HUMlab, Film i Västerbotten

Gäster: Robin Hunicke, thatgamecompany, Angelica Norgren, P3spel, Sveriges Radio, och Anton Hultin, 3D-grafiker. Efter presentationerna finns det möjlighet att pröva en del av spelen och mingla. Läs mer här: http://umea2014.se/sv/evenemang/including-games/

Tisdag 25 februari GameDev 2014 kl.9.30 -17.00 Umeå Folkets Hus:

GameDev 2014 arrangeras för tredje året av Dohi Sweden AB och FilmArc.  Över hundra spelutvecklare deltar från norra Sverige, Finland och Norge möts för att utveckla spelbranschen.

– Vi vill inspirera och väva samman alla som jobbar med rörlig bild, därför arrangerar vi GameDev 2014. Det är ett viktigt event för att samla spelutvecklare från hela regionen. Vi vill även lyfta goda exempel entreprenörer som Jussi Autio från Uleåborg och internationella föreläsare som Robin Hunicke. Det blir  inspirerande dagar för spelbranschen, säger Johan Lundkvist.

Läs hela programmet här: http://www.dohi.se/gamedev/

För mer information: 
Johan Lundkvist, projektledare FilmArc, Film i Västerbotten, Region Västerbotten
+4690-16 37 64
johan@filmivasterbotten.com

Presskontakt:

Ingela Hjulfors Berg, kommunikatör, Region Västerbotten, 070-231 93 22, ingela.hjulforsberg@regionvasterbotten.se

Skriv ut
20 februari, 2014 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer