Gå till sidans huvudinnehåll Gå till sidans meny
Kontakt
Lyssna

Service och tjänster

Skellefteå sjukhusbibliotek är ett kombinerat bibliotek. I gemensamma lokaler bedrivs medicinsk biblioteksverksamhet, allmän biblioteksverksamhet samt kultur i vården-verksamhet.

Sjukhusbiblioteket erbjuder dig på lasarettet, hälsocentraler och folktandvården i Skellefteå-området litteratur och annan media samt kulturupplevelser till nöje och nytta. Biblioteket vänder sig till patienter, anhöriga, personal verksam inom landstinget och andra intresserade.

Bibliotekets böcker, tidskrifter och annat kan du söka i sjukhusbibliotekets katalog.

I E-lib hittar du e-böcker att ladda ner samt strömmande ljudböcker.

Mer information om bibliotekets medicinska biblioteksverksamhet finns under rubriken medicinsk biblioteksverksamhet

Är du inlagd på sjukhuset och vill läsa eller lyssna på böcker och musik finns cd-spelare till utlån. Biblioteket lånar ut filmer till patienter och anhöriga. Kan du inte själv komma till biblioteket, ring eller skicka ett mejl så kommer biblioteket till dig.

Behöver du använda Internet kan du använda bibliotekets ”patient”-dator. Trådlöst nätverk finns. För landstingsanställda finns en arbetsdator uppkopplad mot landstingets intranät.

Regelbundet anordnas kultur i vården arrangemang, så som utställningar, berättande, föreläsningar, musik och tillfällen att prova på olika hantverk.

 

Uppdaterad 1 mars, 2017 kl 15:34 av Maria Lundström

Förslag på ny organisation

Landstingsstyrelsen föreslår en ny förtroendemannaorganisation samt förvaltningsstruktur för den nya regionkommunen till landstingsfullmäktige. Samtidigt har arbetet med att rekrytera en regiondirektör påbörjats.

Ett steg närmare regionkommun 2019

Nu har landstingsstyrelsen formellt skickat in ansökan om att bilda regionkommun till regeringen. Om allt går enligt planerna fusionerar Västerbottens läns landsting och Region Västerbotten till en ny regionkommun från den 1 januari 2019. Beslut väntas under våren 2018.