Gå till sidans huvudinnehåll Gå till sidans meny
Kontakt
Lyssna

Service och tjänster

Skellefteå sjukhusbibliotek är ett kombinerat bibliotek. I gemensamma lokaler bedrivs medicinsk biblioteksverksamhet, allmän biblioteksverksamhet samt kultur i vården-verksamhet.

Sjukhusbiblioteket erbjuder dig på lasarettet, hälsocentraler och folktandvården i Skellefteå-området litteratur och annan media samt kulturupplevelser till nöje och nytta. Biblioteket vänder sig till patienter, anhöriga, personal verksam inom landstinget och andra intresserade.

Bibliotekets böcker, tidskrifter och annat kan du söka i sjukhusbibliotekets katalog.

I E-lib hittar du e-böcker att ladda ner samt strömmande ljudböcker.

Mer information om bibliotekets medicinska biblioteksverksamhet finns under rubriken medicinsk biblioteksverksamhet

Är du inlagd på sjukhuset och vill läsa eller lyssna på böcker och musik finns cd-spelare till utlån. Biblioteket lånar ut filmer till patienter och anhöriga. Kan du inte själv komma till biblioteket, ring eller skicka ett mejl så kommer biblioteket till dig.

Behöver du använda Internet kan du använda bibliotekets ”patient”-dator. Trådlöst nätverk finns. För landstingsanställda finns en arbetsdator uppkopplad mot landstingets intranät.

Regelbundet anordnas kultur i vården arrangemang, så som utställningar, berättande, föreläsningar, musik och tillfällen att prova på olika hantverk.

 

Uppdaterad 1 mars, 2017 kl 15:34 av Maria Lundström

Västerbottenskontoret i Stockholm invigt

Samma vecka som Västerbotten på Grand Hôtel öppnar portarna invigs även Västerbottens kontor med placering i Stockholm, en gemensam satsning av Region Västerbotten, Umeå kommun, Skellefteå kommun, Företagarna Västerbotten och Skellefteå kraft för ökat inflytande på nationell nivå.

Tre frågor till…

...Anders Almberg, näringslivstrateg på Region Västerbotten, som går i pension sista mars. Han var med och startade Region Västerbotten 2007, och har innehaft uppdraget som näringslivsstrateg. Dessförinnan jobbade han med allt från socialtjänstens uppbyggnad i Västerbotten, organisationskonsult, organisationsutveckling på Västerbottens läns landsting och Robertsfors hälsoförbund.

Storregionsfrågan disktuerades på personaldag

– Region Västerbotten är en väldigt kompetent organisation. Ta åt er, säger Erik Bergkvist, regionråd vid Region Västerbotten på årets första personaldag som samlade nästan alla medarbetare till en halvdag på Väven i Umeå.