Gå till sidans huvudinnehåll Gå till sidans meny
Kontakt
Lyssna

Om VLL:s e-bibliotek

VLL:s e-bibliotek har avslutats under våren 2017 och ersatts av en enklare teknisk lösning. Kvar finns en webbplats för e-media som i huvudsak finansieras av Västerbottens läns landsting och Region Västerbotten för att ge vårdpersonalen inom landstinget tillgång till kliniskt relevant vetenskaplig information.  Sjukhusbiblioteken i Skellefteå och Lycksele ansvarar bland annat för att göra dessa e-medier tillgängliga för landstingets personal och det är Region Västerbotten som står för webbplatsen.

På webbplatsen kan såväl licensierade som fria e-tidskrifter sökas. På söksidan finns länkar till några viktiga medicinska databaser så som Joanna Briggs, Cochrane Library, PsycInfo med flera. I flera av databaserna finns en länkning till vilka licensierade e-tidskifter som landstinget har tillgång till i fulltext.

En del av innehållet på webbplatsen är precis som tidigare fritt tillgängligt på Internet medan annat material är licensierat. Licensierade e-media är tillgängliga utan inloggning för användare inom landstingets intranät. De kan nås hemifrån via proxyservern Proxive som finansieras och administreras av Region Västerbotten.

 

Uppdaterad 25 september, 2017 kl 14:23 av Maria Lundström