Gå till sidans huvudinnehåll Gå till sidans meny
Kontakt
Lyssna

Om VLL:s e-bibliotek

VLL:s e-bibliotek har avslutats under våren 2017 och ersatts av en enklare teknisk lösning. Kvar finns en webbplats för e-media som i huvudsak finansieras av Västerbottens läns landsting för att ge vårdpersonalen inom landstinget tillgång till kliniskt relevant vetenskaplig information.  Sjukhusbiblioteken i Skellefteå och Lycksele ansvarar bland annat för att göra dessa e-medier tillgängliga för landstingets personal och det är Region Västerbotten som står för webbplatsen.

På webbplatsen kan såväl licensierade som fria e-tidskrifter sökas. På söksidan finns också länkar till några viktiga medicinska databaser så som Joanna Briggs, Cochrane Library, PsycInfo med flera. I flera av databaserna finns en koppling till vilka licensierade e-tidskifter som landstinget har tillgång till.

En del av innehållet på webplatsen är precis som tidigare fritt tillgängligt på Internet medan annat material är licensierat. Licensierade e-media är tillgängliga utan inloggning för användare inom landstingets intranät. De flesta av de licensierade e-medierna kan även enklast nås även hemifrån via tjänsten proxyservertjänsten Proxive som tillhandahålls av Region Västerbotten.

 

Uppdaterad 7 juli, 2017 kl 13:45 av Maria Lundström