Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Skandinaviens största afrikanska filmfestival arrangerar systerfestival i Umeå

Skandinaviens största afrikanska filmfestival, CinemAfrica, arrangerar en systerfestival i Umeå 2 – 3 mars 2018. Festivalen firar sitt tjugonde år, och inleds med Oscarsnominerade Félicité. På scen medverkar bland andra författaren Minna Salami och Fransesca Quartey, VD Västerbottensteatern.

CinemAfrica Film Festival Umeå pågår mellan 2 – 3 mars 2018 i samarbete med aktörer som Region Västerbotten, Kamerunska föreningen, Nigerian Community, Folkets Bio i Umeå, Kvinnohistoriskt museum, Vuxenskolan, Rättighetscentrum Västerbotten, föreningen CinemAfrica i Stockholm, med stöd från Umeå Kommun och Film i Västerbotten.

Festivalen, som firar sitt tjugonde år, lyfter högaktuella och prisbelönta filmer från den afrikanska kontinenten och diasporan, samt bjuder in till samtal.

Festivalen invigs med Alan Gomis Oscarsnominerade film Félicité, där vi följer den självständiga klubbsångerskan och ensamstående mamman Felicité i storstaden Kinshasa. Filmen efterföljs av ett samtal mellan författaren och bloggaren Minna Salami och Fransesca Quartey, VD för Västerbottensteatern, Feminism och rollen för kvinnor med afrikanskt ursprung i vårt samtida samhälle.

Andra filmer som kommer att visas under festivalen är The Wound, Upon the Shadow och Sacred Water. En blandning av feel-good, dokumentärer och hbtq-aktivism.

Fullständigt program finns här: http://folketsbioumea.se/cinemafrica

 

Fakta om CinemAfrica

CinemAfrica är en ideell förening som arbetar sedan 1998 med att sprida högkvalitativ film från Afrika och afrikanska diasporan med syfte att bredda kulturutbudet i Sverige och öka kunskapen om frågor som rör Afrika och dess diaspora.

Läs mer här: http://cinemafrica.se/about-us/

För mer information:

Bella Lawson, kultursekreterare, Region Västerbotten
070-676 72 73, bella.lawson@regionvasterbotten.se

 

 

Skriv ut
26 februari, 2018 | Olivia Collin

Kommentarer