Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Skellefteå för alla – en föreläsningsserie i fyra delar

Föreläsningar om rasism och främlingsfientlighet
Arrangörer:
Rättighetscentrum Västerbotten, Sensus, Europa Direkt Västerbotten,
Mångkulturellt Forum, Svenska kyrkan i Skellefteå, Region Västerbotten,
Skellefteå kommun, Vision, Norran och ABF

Det svenska hatet

Gellert Tamas är en mångfaldigt prisbelönt författare, dokumentärfilmare och journalist vars böcker och filmer har skapat både uppmärksamhet och debatt.
Tamas bok Lasermannen har sålt i över 200 000 exemplar enbart i Sverige, översatts till ett dussintal språk och filmatiserats.
Uppföljaren De apatiska och den avslutande delen i Tamas Sverigetrilogi, Det svenska hatet, har hyllats och diskuterats.

Det svenska hatet

Henrik Arnstad, som är historiker och vetenskapsjournalist, berättar att hotet mot demokratin kommer främst från ultranationalismen
i Europa.
Överallt diskuteras fenomen som högerpopulism och extremhöger. Fascism och nazism. Men vad betyder egentligen alla dessa ord och vad vill dessa ideologier?
Vilka är skillnaden och likheterna mellan en fascist och en populist? Och kanske framför allt – vad är egentligen demokrati?

Föreläsarna presenterar sin syn utifrån egna efterforskningar och deras författarskap. Föreläsningarna i Anderstorpsgymnasiets aula är kostnadsfria och öppna för allmänheten utan behov av föranmälan. Dialog och samtal med föreläsarna. Moderator: Jenny Saba Persson från Rättighetscentrum Västerbotten.

Vi bjuder på fika!

Onsdag 3 maj kl 13.00-16.00

Skriv ut

21 april, 2017 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer