Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Spännande tävlingsformat för film

Ta chansen och utmana din filmskapande kreativitet. Ett tema, tre platser och tre föremål ska under 24 timmar resultera i en kortfilm på 5 minuter.

Noomaraton är ett nytt slags tävlingsformat där deltagarna får 24-timmar på sig att göra en kortfilm. Tävlingen anornas av Film i Västerbotten och går av stapeln 3-4 september och fram till starten hålls förutsättningarna hemliga. Vinnarna från länet kommer sedan tävla i riksfinalen i Stockholm den 8:e oktober i år. Tävlingen riktar sig till alla som är intresserade av filmskapande.

– Det här är en kul och kreativ tävling där vem som helst får vara med. Om du någonsin funderat på att göra en egen film tycker jag att du ska ta chansen och göra det nu. Det sitter inte i tekniken, du kan använda din telefon eller surfplatta och få ett bra resultat, säger Johan Lundkvist, filmkonsulent vid Film i Västerbotten.

Tävlingskonceptet kallas för Noomaraton och genomförs i stort sett i hela landet och förutsättningarna är lika för alla tävlande – det vill säga att de är hemliga. Vid startskottet kommer deltagarna få information om tre platser, tre föremål och ett tema som utgör grunden för filmens innehåll. Deltagande lag ska bestå av ett filmteam på 1-4 personer, utöver detta får varje lag ta hjälp av skådespelare och statister men resterande arbete utförs av teamet själva.

Resultatet ska vara en film som är max 5 minuter lång och bidraget bedöms sedan av en jury efter givna kriterier: berättelsens förmåga att gripa sin publik, hur väl filmen speglar förutsättningarna och filmiskt hantverk. Senast 24 timmar efter startskottet ska den färdiga filmen vara inlämnad till Film i Västerbotten via fildelning, Youtube eller Vimeo.

Onsdag den 7 september klockan 18.00 visas de tävlande bidragen på Folkets Bio, varefter juryn utser två bidrag som kvalificerar sig till riksfinalen i Stockholm. Visningen är öppen för allmänheten och entrén är gratis.

FAKTA:
Noomaraton är en öppen filmtävling som anordnas av Film i Västerbotten där lag om 1-4 personer har 24 timmar på sig att göra en kortfilm på max 5 minuter.

Sista anmälningsdag
12.00 fredagen den 2 september 2016

Tävlingstider:
Start: Lördagen den 3 september 09.00.
Slut: Söndag den 4:e september kl 09.00

Visning och prisutdelning på Folkets Bio:
Onsdag den 7:e september kl 18.00

För mer information och anmälan besök Film i Västerbottens hemsida.

Kontaktpersoner
Johan Lundkvist | johan@filmivasterbotten.com | 070-241 34 37

Presskontakt
Emil Hägglund | emil.hagglund@regionvasterbotten.se | 076-141 05 05

Skriv ut
30 augusti, 2016 |
Emil Hägglund
Emil Hägglund

Kommentarer