Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Storslam för journalistiken i Västerbotten

Inte mindre än fyra utmärkelser tilldelades den västerbottniska journalistiken förra veckan. Region Västerbotten gratulerar alla de som tilldelats utmärkelser och deras redaktioner för sina utmärkta journalistiska insatser med blommor och hejarop.

Inte mindre än fyra utmärkelser tilldelades den västerbottniska journalistiken förra veckan. Region Västerbotten gratulerar alla de som tilldelats utmärkelser och deras redaktioner för sina utmärkta journalistiska insatser med blommor och hejarop.

– Vi är väldigt stolta över länets talanger. Bra och grävande journalistik är nämligen något vi ska vara rädda om. Det är centralt för demokratin men också nödvändigt för att bygga den hållbara platsen, säger Erik Bergkvist (S) regionråd vid Region Västerbotten.

Under föregående helg höll Föreningen Grävande Journalisters den årliga Grävkonferensen som är en av de största och mest uppskattade träffarna för svenska journalister. Västerbotten-kurirens Elin Turborn och Västerbottensnytts Arne Müller tilldelades varsin Guldspade vid Grävkonferensen.  Guldspaden delas ut till de journalister – verksamma i svenska medier – som genom engagerad och kunnig journalistik avslöjat eller skildrat väsentliga förhållanden som allmänheten förut inte kände till.

Vid mediemässan Meg15 som också hölls förra veckan tilldelades Folkbladets chefredaktör Anna Lith Mommapriset som årligen delas ut av Utgivarna till en person som genom sina handlingar bidragit till och lyft fram Sveriges unika system med ansvarig utgivare.

Dessutom vann Umeå Tidning priset Årets Reportage på Gratistidningarnas Branschdag förra veckan.

– Journalistik har en viktig roll i samhällsutvecklingen, säger Tomas Mörtsell(c), vice ordförande för Regionstyrelsen vid region Västerbotten. Det offentliga är ofta objekt för journalistik granskning, vilket är bra. Det hjälper oss att skapa ett ännu bättre Västerbotten.

För mer information:

Thomas Hartman

Chef enheten för kommunikation och externa relationer

070- 666 49 95, thomas.hartman@regionvasterbotten.se

Skriv ut
12 april, 2016 |
Micaela Löwenhöök
Micaela Löwenhöök

Kommentarer