Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt

Pressfoto: Skuggteatern

Lyssna

Stort grattis och väldigt välförtjänt Skuggteatern!

Urvalet till Scenkonstbiennalen för barn och unga, bibu.se, är klart. Av de över 250 nationella och internationella produktioner juryn under nästan två år sett har 15 föreställningar valts ut. En av dessa är länets fria teater Skuggteaterns föreställning "Gargantua". Den kommer nu att visas i Helsingborg på biennalen i maj 2014.

Pressfoto Skuggteatern

Nu är urvalet till Scenkonstbiennalen för barn och unga, bibu.se, klart. Av de över 250 nationella och internationella produktioner juryn under nästan två år sett har 15 föreställningar valts ut. En av dessa är länets fria teater Skuggteaterns föreställning ”Gargantua”. Den kommer nu att visas i Helsingborg på biennalen i maj 2014.

– Vi vill därför från Region Västerbotten skicka ett stort grattis till hela Skuggteatern för ett otroligt bra arbete, säger Nina Björby (S), ordförande kulturberedningen, Region Västerbotten.
– Mycket välförtjänt och helt rätt av juryn att välja ut denna otroligt fina och berörande föreställning och jag känner mig otroligt stolt å Skuggteaterns vägnar.

Bibu.se är Sveriges viktigaste mötesplats för, med och om professionell scenkonst för den unga publiken och ägs gemensamt av Teatercentrum och Svenska ASSITEJ. Läs mer om bibu.se och se hela urvalet på www.bibu.se

Läs mer om föreställningen på Skuggteaterns hemsida: http://skuggteatern.se/

Pressbild: http://skuggteatern.com/pressbildergargantua/for%20skarm/Garantua%20Scenbilder%20-%20Skärm%20(17%20of%2076).jpg

För mer information:
Nina Björby, (S), ordförande för kulturberedningen, Region Västerbotten, +46 070 627 49 96

Presskontakt:
Mariann Holmberg, kommunikatör, Region Västerbotten, mariann.holmberg@regionvasterbotten.se, 072 222 73 43

Skriv ut

20 december, 2013 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer