Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Tidning om kulturföretagande i Österbotten och Västerbotten

Genom projektet Selling har bland annat konstnärer deltagit i workshops ute i Europa och designers har fått tillfälle att knyta kontakter över Kvarken.

Genom projektet Selling har konstnärer från regionen deltagit i workshops ute i Europa, designers har fått tillfälle att knyta kontakter över Kvarken och ett besök av 6 europeiska journalister i regionen resulterade i artiklar i världstäckande design och arkitektur tidningar Mark och Frame, Polska upplagan av National Geographic och finska ekonomitidningen Talous ja tekniikka.
tidningsbilagaFör att synliggöra branschen är några av regionernas kulturföretag porträtterade i denna tidningsbilaga. Men tro oss, det finns många fler värda att bekanta sig med!
Vi hoppas vi att flera upptäcker det utbudet som finns så nära till hands eller till och med bli nyfiken på branschen och de möjligheter som den erbjuder för dig som vill starta eget företag.
Hör gärna av dig om du funderar på något så hjälper vi dig så gott vi kan!

Projektet Selling har arbetat med kreativa verksamheter i företagsform men också kulturinstitutioner och företagarföreningar. Sedan 2011 har projektet arrangerat utbildning och tillfällen för gränsöverskridande möten, flaggat för regionens kulturföretag på hemmaplan och borta.
– Vi har gjort vårt bästa i att få till en positiv förändring i branschen. Vi har lyckats och misslyckats, men framför allt lärt oss och andra mycket nytt. Vi har gjort en lång rad saker, men mycket mera återstår att göras. Vi har inte kunnat arbeta med alla olika branscher utan har koncentrerad oss på dem som visat mest intresse och behov av att delta.

RIIKKA & LINDA
projektledarna i Västerbotten och Österbotten

RIIKKA ENGMAN, Region Västerbotten, +46 70 577 16 57, riikka.engman@regionvasterbotten.se

LINDA BLOMQVIST, Yrkeshögskolan Novia, +358 44 7805814, linda.blomqvist@novia.se

Skriv ut
18 augusti, 2014 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer