Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt

Tomas Wennström, ny koordinator för NMD

Lyssna

Tomas Wennström ny koordinator för NMD

– Det är med stor entusiasm som jag tillträder tjänsten som koordinator för NMD. Det ska bli fantastiskt roligt att få vara med och sprida kunskap om NMD:s viktiga verksamhet och öka den publika tillgängligheten till Norrlands bästa och mest professionella musikteater- och dansinstitutioner, säger Tomas Wennström.

Styrelsen för Norrlands Nätverk för Musikteater och Dans (NMD) har beslutat att anställa Tomas Wennström som ny koordinator. Tomas Wennström kommer att tillträda tjänsten, som är på 60 procent, den 1 augusti 2013. Tjänsten kommer därmed att förläggas till Umeå.

En viktig uppgift för förbundet är att fördela ett statligt verksamhetsbidrag för att skapa förutsättningar för ensemblernas turnéer i norra Sverige. De ensembler som ingår i nätverket är NorrlandsOperan i Umeå, Norrdans i Härnösand, Barn- och ungdomsoperan inom Estrad Norr i Östersund samt Piteå Kammaropera.

– Vi är glada att vi har hittat en god ersättare till vår nuvarande koordinator Jan Johansson som har gjort stora insatser för NMD. Vi är övertygade om att Tomas Wennströms kunskap och breda nätverk med lokala och regionala kulturpolitiker och kulturinstitutioner i hela Norrland kommer att bli betydelsefull för NMD och ensemblernas turnerande verksamhet, säger styrelsens ordförande Jan-Erik Ögren.

– Det är med stor entusiasm som jag tillträder tjänsten som koordinator för NMD. Det ska bli fantastiskt roligt att få vara med och sprida kunskap om NMD:s viktiga verksamhet och öka den publika tillgängligheten till Norrlands bästa och mest professionella musikteater- och dansinstitutioner, säger Tomas Wennström, som kommer fortsätta sitt uppdrag som ordförande för Kulturnämnden i Umeå kommun.

Region Västerbotten fördelar det statliga kulturstödet till NMD, Norrlands Nätverk för Musikteater och Dans.

För mer information:
Tomas Wennström, 070-326 76 27, tomas.wennstrom@umea.se

Skriv ut

1 maj, 2013 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer