Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

2014-10-29 – Vi vill veta vad du mellan 16 och 26 år tycker om länets kultur, och vad kultur är för dig!

Den 29 oktober i Storuman arrangerar Region Västerbotten genom projektet Mötesplats Västerbotten en inflytandeprocess där vi vill att du som är mellan 16 och 26 år deltar!

Den 29 oktober i Storuman arrangerar Region Västerbotten genom projektet Mötesplats Västerbotten en inflytandeprocess där vi vill att du som är mellan 16 och 26 år deltar!

Varför? Vi behöver hjälp att få unga människors perspektiv på vår nya kulturplan, vi vill höra dina åsikter och inspel om kulturlivet i Västerbotten! Läs mer om Västerbottens kulturplan här

Metoden? Vi kommer att använda oss av en inflytandeprocess som Åsa och Malena från Riksteatern håller i. Metoden är en del av Riksteaterns projekt ”Inflytandeprojektet” och syftet med en inflytandeprocess är dels att unga ska påverka de regionala kulturplanerna men också att inspirera unga till fortsatt engagemang i kulturpolitiken.

Hoppas att du vill anta uppgiften! Klicka här för att anmäla dig (anmäl senast 22 oktober)!

Praktisk information: Vi har abonnerat en buss som kommer att avgå den 28 oktober från Skellefteå, bussen stannar på följande platser (Skellefteå-Robertsfors-Umeå-Vännäs-Lycksele -Storuman) Mer info om detta får du efter att du anmält dig. Om du vill ta dig dit på annat sätt se till att spara kvittot så får du ersättning för din resa. Om du ansluter dagen innan ingår boende på Hotell Toppen i Storuman och för de som vill så hänger vi på Aktivitetshuset Aktiviteten under kvällen. Frukost, fika och lunch ingår 29 oktober.

Program
Aktiviteten är en del av konferensen Barn och ungas rätt till kultur som du läsa mer om här. Vi kommer att påbörja dagen tillsammans med dem och avsluta dagen med ett gemensamt panelsamtal.

09.00 Dörrarna öppnar, morgonfika samt incheckning.
09.30 Inledning av Nina Björby (S), ordförande för Kulturberedningen Region Västerbotten samt Storumans kommunalråd Tomas Mörtsell (C).
09.45 – 12.00 Unga tar över kulturplanen! Processledare: Åsa Lundmark och Malena Wellander, Riksteatern.
12.00 Lunch Café Akkan
13.00 – 15.00 Unga tar över kulturplan – fortsättning
15.00 – 16.30 Panelsamtal om inflytande
Moderator: Åsa Lundmark, Riksteatern Norrbotten
16.30 Avslutning
17.00 cirka, Bussen avgår

Projektet finansieras av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor – Ung och Aktiv i Europa, delprogram 5.1 – Möten mellan ungdomar och personer med ansvar för ungdomspolitiken, Region Västerbotten och Länsbygderådet Västerbotten.

Logga till Unga i kulturplanen

Skriv ut

2 oktober, 2014 |
Linn Edlund
Linn Edlund
  • Var? Luspengymnasiet Storuman
    När? 29 oktober (Övernattar du anländer du 28 oktober)
    Tid? 09.00-16.30
    Kostnad? Arrangemanget är gratis

Kommentarer