Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Fryshusandan och en tur i maktens korridorer

Fredagen den 16 november besökte projekten Ungdomsforum Norr och Ung kultur Västerbotten Stockholm. Eller närmare bestämt Fryshuset och Riksdagen.

Fredagen den 16 november besökte projekten Ungdomsforum Norr och Ung kultur Västerbotten Stockholm. Eller närmare bestämt Fryshuset och Riksdagen. Besöket riggades av Ungdomsforum Norr`s projektledare Helena Lundgren. Med ett gemensamt syfte, att synliggöra ungas röster i länets utvecklingsfrågor, fick även jag möjligheten att följa med. Jaget i denna skrivning är alltså Linn Edlund, projektledare för Ung Kultur Västerbotten. Med det sagt tar jag tillfället i akt att säga hej till er, Hej! Med oss hade vi självklart unga representanter från länet, de kommuner som var representerade var Robertsfors, Skellefteå och Vindeln.

Vi började dagen på Fryshuset där Robban och Erik guidade oss runt, såväl fysiskt som med ord.  Vi fick ta del av fantastiska historier och metoder för deras arbete. På eftermiddagen besökte vi Riksdagen där riksdagsledamot Katarina Köhler (S) välkomnade oss. Även här fick vi möjlighet att vandra runt i lokalerna och diskutera ungdomars möjligheter och rättigheter i ett demokratiskt samhälle.

Jag kan, utan knussel, säga att vi alla lämnade Stockholm med något värt att bevara. En kontakt, ett möte, en idé, något värt att förvalta här hos oss, i Västerbotten.

Skriv ut

21 november, 2012 |
Linn Edlund
Linn Edlund
  • Vad är Fryshusandan? Fryshusandan är nätverket för sociala entreprenörer som bedriver och utvecklar ungdomsverksamheter i Sverige. Läs mer här

    Vad är Ungdomsforum Norr? Ungdomsforum i Norr är ett projekt som bedrivs av länsbygderådet. Projektet syftar till att vara en part i att utveckla en attraktiv landsbygd för boende, besökare och företag i Västerbotten. I detta utvecklingsarbete är ungdomar en mycket viktig tillgång och målgrupp. Deras samlade tankar och idéer om sin nuvarande tillvaro, framtiden och deras roll som samhällsbyggare och ansvarstagande medborgare är direkt grundläggande för hur vi tillsammans kan utveckla vår landsbygd.

    Läs mer om projektet här

Kommentarer