Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Grund- och gymnasiesärskolor i länet gör film

Femton klasser i grund- och gymnasiesärskolan inspireras av västerbottniska sägner och gör filmer tillsammans med professionell filmare på iPad. Klasserna kommer från Vilhelmina, Lycksele, Vindeln, Robertsfors och Umeå och ingår i MediaCenter vid Region Västerbottens satsning ”Det var en gång i Västerbotten”.

Femton klasser i grund- och gymnasiesärskolan inspireras av västerbottniska sägner och gör filmer tillsammans med professionell filmare på iPad. Klasserna kommer från Vilhelmina, Lycksele, Vindeln, Robertsfors och Umeå och ingår i MediaCenter vid Region Västerbottens satsning ”Det var en gång i Västerbotten”.

– ”Det var en gång i Västerbotten” är ett projekt som vi har genomfört tillsammans med flera skolelever runt om i länet. Nu tar vi det ett steg vidare där eleverna i grund-och gymnasiesärskolan ska få göra film tillsammas med en professionell filmare. Sedan kommer alla filmer att visas på en filmgala i Lycksele i maj, berättar Anna-Karin Åsander, projektledare vid MediaCenter vid Region Västerbotten.

En klass från gymnasiesärskolan vid Dragonskolan, som är med i projektet ”Det var en gång i Västerbotten” år 2, gör sin första film tillsammans med den professionella filmaren Sophia Jospehsson,  fredag 20 mars kl. 10 på Gamlia vid Västerbottens Museum i Umeå. Media är välkomna att följa deras arbete. Projektets tema är oknytt och övernaturligt.

En avslutande filmgala arrangeras i Lycksele den 27 maj där alla filmer visas och alla elever får varsin oscar!

Läs mer på projektets sida: ​www.detvarengang.se

För mer information:

Anna-Karin Åsander, Mediepedagog, MediaCenter vid Region Västerbotten
Projektledare: Det var en gång i Västerbotten och Kartdetektiverna
anna-karin.asander @regionvasterbotten.se , 076-789 57 61

Pressinformation: Ingela Hjulfors Berg, kommunikatör, Region Västerbotten, 070-231 93 22, ingela.hjulforsberg@regionvasterbotten.se

Skriv ut

19 mars, 2015 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer