Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Unga arrangörer som gör sin grej – Wapanese Night

Sean Ginsberg Malm och Jasmin Leufvén sökte Region Västerbottens Unga arrangörsbidrag för att genomföra Wapanese Night - Ett konvent med fokus på japansk populärkultur. Den 14-15 december väntar ett fullspäckat program på Hamnmagasinet i Umeå.

Genom bidraget Unga Arrangörer kan man förverkliga sina idéer och sprida sitt intresse. Sean Ginsberg Malm och Jasmin Leufvén sökte Region Västerbottens Unga arrangörsbidrag för att genomföra Wapanese Night – Ett konvent med fokus på japansk populärkultur. Den 14-15 december väntar ett fullspäckat program på Hamnmagasinet i Umeå. Bland aktiviteterna hittar vi; japansk anime, vika origami, prova på japanska kortspel, sjunga karaoke och mycket mer.

Arrangörernas mål med konventet är att dela med sig av den japanska kulturen och skapa en mötespunkt för likasinnade att träffas, lära sig nya saker och självklart att ha roligt.

På konventets hemsida kan vi läsa mer om arrangörerna Sean och Jasmine ”Sean Ginsberg Malm och Jasmin Leufvén började tidigt som arrangörer. Som fjortonåringar grundade de föreningen ”Animé no Yume”, en förening inriktad på Japansk populärkultur. Förening samlades en gång i veckan och gjorde saker kopplat till kulturen, såsom Matlagning och Filmtittande. Efter tonåringarna besökt Uppcon (ett stort konvent, som numera inte är verksamt) undrade dom, varför gör inte vi det här? Många år senare och nu tillsammans med Olivia Karlsson, Lena Junghagen Öberg och Kajsa Lundqvist anordnas det tredje konventet i serien”.

Blev du nyfiken? Klicka då här för mer information

Skriv ut

19 november, 2012 |
Linn Edlund
Linn Edlund

Kommentarer