Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt

VAFF filmfestival firar 20-årsjubileum i september.

Lyssna

VAFF filmfestival firar 20 år

VAFF filmfestival firar 20 år lördag 12 september på Folkets Bio i Umeå. I år kommer tio filmer visas av unga filmare från Västerbotten. Festivalen är för alla och är dessutom gratis!

VAFF filmfestival firar 20 år lördag 12 september på Folkets Bio i Umeå. I år kommer tio filmer visas av unga filmare från Västerbotten. Festivalen är för alla och är dessutom gratis!

Värd för dagen är Elvira Lander från ”Humor är kul”. Hon kommer ha en historisk tillbakablick över VAFFs 20-åriga historia.

VAFF har även den stora glädjen att få besök av Albin Pettersson från filmkollektivet Crazy Pictures som kommer berätta om hur de gör film. Vaskduellen, Nakenlekar och De Arbetslösa är exempel på uppmärksammade filmer som Crazy Pictures släppt på sin Youtube-kanal som har över 12 miljoner visningar.

Festivalen är den regionala uttagningen till Novemberfestivalen som även kallas SM i ung svensk film. Vinnaren av VAFF får åka till Novemberfestivalen i Trollhättan och representera Västerbotten.

Vinnaren utses av årets jury:

Daniel Tollefsen Altamirano är kommunikatör på Folkets Bio Umeå och jobbar också med Umeå Europeiska Filmfestival. Utöver detta sitter Daniel i Folkets Bios riksstyrelse. Han tipsar även om film i P4-Västerbotten varje fredag.

Anna Svensson jobbar som redaktör för SVT Dokumentär. Har tidigare jobbat med filmpedagogik på Film i Västerbotten och med Umeå Internationella filmfestival. Under flera år medlem i Guldbaggejuryn med fokus på kort- & dokumentärfilm.

Janne Widmark grundade VAFF filmfestival för 20 år sedan. Manusförfattare, dramaturg, storyboardtecknare och splatterfilmare. Han har studerat Manus för Film/TV på Dramatiska Institutet, jobbat på filmer som Strandvaskaren, Ett Öga Rött och Kung Fury.

Program lördag 12 september på Folkets Bio i Kulturhuset Väven, Umeå:

13.00 Öppnande av VAFF 20 år

13.10 Filmblock: Mellanvikt

14.00 VAFF: Historisk tillbakablick av Elvira Lander från “Humor är kul”

14.20 Filmblock: Tungvikt

15.30 Paus & Mingel

16.00 Albin Pettersson från Crazy Pictures

17.00 Prisutdelning

Följ uppdateringarna på VAFFs Facebook event:

https://www.facebook.com/events/711521662326197/

Webb: http://filmivasterbotten.com/vaff/

Arrangörer: Film i Västerbotten och Folkets Bio

För mer information:

Johan Lundkvist , Festivalproducent VAFF 2015, Film i Västerbotten vid Region Västerbotten, johan@filmivasterbotten.com, 070-241 34 37

Presskontakt: Ingela Hjulfors Berg, kommunikatör, Region Västerbotten, 070-231 93 22, ingela.hjulforsberg@regionvasterbotten.se

Skriv ut

9 september, 2015 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer