Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Hur ser villkoren för ungas organisering ut?

I Hamnmagasinets lokaler sitter kreativiteten i väggarna. Väggar som uppmuntrar till nytänk. Torsdagen den 22 November anordnandes en workshop om villkoren för ungas organisering, vart? På hamnmagasinet såklart.

I Hamnmagasinets lokaler sitter kreativiteten i väggarna. Väggar som uppmuntrar till nytänk. Torsdagen den 22 November anordnandes en workshop om villkoren för ungas organisering, vart? På hamnmagasinet såklart. Ledare för dagen var Olle Svahn från LSU. Med representanter från föreningar, ungdomsorganisationer, projekt, idrottsorganisationer, studieförbund, kommuner, fritidsledare, ungdomsombud, politiker och regionförbund, lades grunden för en spännande dag.

Som första steg fick vi jobba med en vision för dagen, detta gjorde vi genom att skriva upp olika nyckelord. Denna lade sedan grunden för resten av dagens arbete. Dessa ord finner du i bildspelet ovan. Vidare fick vi identifiera utmaningar gällande villkoren för ungas organisering, detta genom tre olika områden, information och kommunikation, formella stöd, och övrigt stöd. I pedagogikens anda rörde vi oss snart mot att identifiera lösningar på utmaningarna.

I slutet av dagen kunde vi konstatera åtminstone en klart lysande röd tråd; ökad dialog, samverkan och kommunikation.

Sammanfattningen av dagen står Olle från LSU för. Vill någon som ej hade möjlighet att delta ta del av denna så maila mig, så finner du den i din inbox/postlåda så snart den är färdig. Min mailadress: linn.edlund@regionvasterbotten.se.

Villkoren för ungas organisering behöver stötas och blötas många gånger till, vi måste våga granska våra egna verksamheter, vår förening, våra projekt och lyfta frågan ytterligare. Detta var ett första steg, förhoppningsvis kan vi, med samlade krafter, ta nästa steg, och nästa. Ja, ni förstår vart jag vill komma.

 

 

 

Skriv ut
23 november, 2012 |
Linn Edlund
Linn Edlund
 • Kontaktuppgifter LSU

  Olle Svahn
  Projektledare, LSU
  olle.svahn(a)lsu.se
  0734-60 56 75

  www.lsu.se

  Hamnmagasinet

  Ungdomens hus är en verksamhet som drivs av Umeå kommun i Hamnmagasinet, fack 1-3. Ungdomens hus är för dig mellan 15 och 25 år. Det är en öppen, kreativ, trygg och drogfri mötesplats där du kan inspireras, utvecklas, uttrycka dig och uppleva.

  Läs mer här

Kommentarer