Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Vad säger egentligen änderna i parken

Nu på fredag, den 2 november, är det dags för vernissage på konstutställningen "And" på galleri Alva vid Norrlands universitetssjukhus i Umeå. Utställningen, som har gjorts av konstnären Martina Wolgast, Umeå, handlar om änderna i sjukhusparken. Vad säger dom egentligen?

Fredag, den 2 november 12.00, är det dags för vernissage på konstutställningen ”And” på galleri Alva vid Norrlands universitetssjukhus i Umeå. Utställningen, som har gjorts av konstnären Martina Wolgast, Umeå, handlar om änderna i sjukhusparken. Vad säger dom egentligen?

Utställningen består av en videoloop med bildmaterial från sjukhusparken i Umeå och en textvideo med kommunikation med änderna i parken.

Djurkommunikatör
Videoloopen består av ljud skapat av Fredrik Lyxzén och ett samtal med änderna genom djurkommunikatören Carolin.
– I mitt arbete processar jag frågor om natur-människa-djur. När jag började titta närmare på parken mellan sjukhuset och Tunnelbacken var det också med dessa ögon. I stället för att låta frågan stanna vid om det är möjligt för människor att kommunicera med andra djur, anställde jag en djurkommunikatör. Vad händer när vi försöker? Texten som kom fram förvånar mig, förklarar Martina Wolgast.

Martina Wolgast är född 1982 i Blekinge men är idag bosatt i Umeå. Hon har bland annat masterexamen i fri konst vid konsthögskolan i Umeå år 2010.
På sin hemsida skriver Martina Wolgast att hon ”Främst arbetar med video på en politisk och poetisk grund där jag intresserar mig för frågor rörande människa, djur och natur.”

Utställningen i galleri Alva pågår till och med den 27 november.

Plats: Galleri Alva, Norrlands universitetssjukhus, Tandläkarhögskolan (Dallashuset), bottenvåningen.

För mer information kontakta
Camilla Caster, Västerbottens läns landsting, telefon: 090-785 85 50 eller 070-256 88 25
Marielle Nylander, konstkonsulent, Region Västerbotten, 070-307 72 75

Skriv ut
2 november, 2012 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer