Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt

Scen ur dokumentären Equal Gaming av regissörerna Simon Engstrand och Johan Larsson.

Lyssna

VAFF på Umeå Europeiska Filmfestival lördag 6 december

Västerbottens Amatörfilmsfestival (VAFF) arrangeras under Umeå Europeiska Filmfestival 6 december på Kulturväven. Nio filmer från lokala unga filmare visas, det blir prisutdelning och festivalgäst är producenten Linus Andersson som ska pratar om crowdfunding av filmen Kung Fury.

Västerbottens Amatörfilmsfestival (VAFF) arrangeras under Umeå Europeiska Filmfestival 6 december på Kulturväven. Nio filmer från lokala unga filmare visas, det blir prisutdelning och festivalgäst är producenten Linus Andersson som ska pratar om crowdfunding av filmen Kung Fury.

– VAFF är en viktig festival för unga västerbottniska filmare att visa upp sina filmer på. Vi kommer under Umeå Europeiska Filmfestival den 6 december visa lokala filmer och dela ut fina priser. Första pris kommer att vara en GoPro HERO4 Black-kamera i både klasserna mellanvikt 16-19 år och tungvikt 20-26 år, säger Johan Lundkvist, filmkonsulent för barn och unga på Film i Västerbotten vid Region Västerbotten.

Producenten Linus Andersson deltar på VAFF och berättar om David Sandbergs hypade 80-tals actionfilm ​“Kung Fury” som han producerar. Med ett litet team och en liten budget spelades det in scener 2012 framförallt med hjälp av en green screen.
I slutet av 2013 släpptes trailern via kickstarter och blev en viral succé på Youtube. Trailern har visats 7 600 000 gånger och över 17 000 människor från hela världen har donerat 630 000 dollar för att filmen ska bli klar och även Hollywood har visat intresse.
Hör producenten Linus Andersson berätta om resan, crowdfunding och vad som händer nu, och hur de hanterar ett så pass stort filmprojekt som Kung Fury?

Tid och plats: lördag 6 december kl.15.00-18.00 Kulturväven, salong Tystnad. Fritt inträde.

Se hela programmet här: http://ueff.se/program/film/vaff/339

Filmer ur programmet:

​Equal Gaming, dokumentär, längd: 15 min. Regissör: Simon Engstrand och Johan Larsson.

Equal Gaming handlar om ett lag med enbart tjejer som tävlar i Counter-Strike och följer deras resa under turneringen Copenhagen Games. Den skildrar skillnaden mellan hur de olika könen behandlas i en mansdominerad kultur.

​Öga mot öga, längd: 5 min. Regissör: Paulina Rasmusson Kling

En misstänkt mördare sitter i förhör. En polis tar lagen i egna händer. Men varför?

​Det var bara dulängd: 4 min. Regissör: Thim Riback

”Det var bara du” är en film om en annan tid på en annan plats. Minnen, saknad och högstadiet blandas genom en dramaturgisk dikt byggd på intervjuer av människor som alla en gång varit unga.

​En alldeles vanlig familj, längd. 6 min Regissör: Ragnar Bragason

Genom intervjuer har filmaren hittat receptet för den perfekta familjen. En experimentell gestaltning av det svåra med att tillhöra en familj.

​I Faderns och sonens… längd: 6 min Regissör: Mattias Wallgren

Kortfilmen handlar om en präst vars fru inte riktigt är den man först tror. Vi kan lova tittaren några minuter av spänning och action då vi byggt upp filmen med snabba klipp, mycket effekter med flera olika kameravinklar tillsammans med en händelserik berättelse och mycket action.

​Var tioende minut, längd: 15 min Regissör: Gustav Orvefors

Björn är en sådan där person allt går bra för. Allt verkar dock förändras mot det värre när han får reda på att han KANSKE har fått cancer. I väntan på besked träffar Björn Sebastian, en ung kille som får Björn att se annorlunda på innebörden av sjukdomen, döden och livet.

​Aldrig mer igen, längd: 4 min Regissör: Vilma Einarsson

Lisas liv är en oändlig rutin. Hon lever samma dag, dag ut och dag in.

​Ume år, längd: 13 min Regissör: Emelie Boman

I denna film tar två personer avstamp i de åtta samiska årstiderna genom sin dansande resa från Västerbottens kust, genom inlandet ända upp till fjällen. Koreografi med känsla, doppat i humor och melankoli gör denna resa både skruvad och igenkännande…

 

För mer information:

Johan Lundkvist

Filmkonsulent barn och unga

Teknikansvarig

Film i Västerbotten vid Region Västerbotten

+46 70-241 34 37

johan@filmivasterbotten.com

Pressansvarig:

Ingela Hjulfors Berg, kommunikatör, Region Västerbotten, 070-231 93 22, ingela.hjulforsberg@regionvasterbotten.se

Skriv ut

28 november, 2014 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer