Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Västerbotten – berättarnas län på Bok & Bibliotek i Göteborg

– Årets stora litteraturhändelse är utan tvekan mässan Bok & Bibliotek i Göteborg, säger Anders Karlsson, projektledare, Region Västerbotten.

– Årets stora litteraturhändelse är utan tvekan mässan Bok & Bibliotek i Göteborg som äger rum den 27–30 september, säger Anders Karlsson, projektledare, Region Västerbotten.
”Västerbotten – berättarnas län” heter Region Västerbottens monter på mässan. Det är också namnet på det EU-projekt Anders leder och som syftar till att med berättandets hjälp stärka Västerbotten som varumärke.

– I Västerbotten är vi duktiga på att berätta – tänk bara på alla författare, säger Anders Karlsson.

Han framhåller också Västerbotten som ett län med gedigen muntlig berättartradition. Bara Västerbotten har både en berättarantikvarie som är anställd vid Västerbottens museum och en särskild berättare vid Västerbottensteatern.

Montern, som getts formen av ett litet porträttgalleri, befolkas av projektmedarbetare men också av kolleger som arbetar med EU-projekten Krenova och Selling. Men det är inte bara olika projekt som visar upp sig i Göteborg. För Länsbiblioteket i Västerbotten är Bok & Bibliotek en självklar mötespunkt, där man bland annat kommer att prata om sin verksamhet. Andra samarbetsparter är Umeå 2014 och Umeå stadsbibliotek som informerar om det årliga Novellpriset, och Föreningen Littfest kommer också att vara på plats.

– I år har vi en liten monter, mest för att lära oss hur vi inför nästa år kan göra en större gemensam satsning, fortsätter Anders Karlsson.

Bok & Bibliotek 2013 blir en viktig plats att informera om allt intressant som kommer att hända i Västerbotten 2014, då Umeå är europeisk kulturhuvudstad!

För mer information
Anders Karlsson, Region Västerbotten, 070-316 57 72,anders.karlsson@regionvasterbotten.se

Presskontakt
Mariann Holmberg, kommunikatör, Region Västerbotten, 072 222 73 43,mariann.holmberg@regionvasterbotten.se

Skriv ut

21 september, 2012 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer