Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt

Line of light heter konstnären Florian Kynmans utställning på Galler Alva, Norrlands universitetssjukhus. Visas 6 februari-3 mars 2015.

Lyssna

Vernissage för Line of Light på Galleri Alva

Utställningen Line of light med konstnären Florian Kynman har vernissage fredag den 6 februari kl. 12.00 på Galleri Alva, Norrlands universitetssjukhus. Utställningen pågår till och med 3 mars.

Utställningen Line of Light med konstnären Florian Kynman har vernissage fredag den 6 februari kl. 12.00 på Galleri Alva, Norrlands universitetssjukhus. Utställningen pågår till och med 3 mars.

Utställningen ”Line of Light” införlivar stål och ljus i ett alternativt botaniskt tema. Titeln anspelar på språkliga uttryck som ”line of thought” eller ”line of sight”, säger konstnären Florian Kynman. Strecket, enslinjen, en metafor för en utstakad riktning: en riktad tanke, en riktad blick. Ljus, en informationsbärare men även ett skärverktyg i en tillverkningsprocess. Samtliga objekt i utställningen inkorporerar ljus på ett eller annat sätt. I vissa fall är snittytorna tydliga. I andra fall är det inte självskrivet var verket börjar och slutar som i exemplet ”Rose Window”.

Florian Kynman, född Stockholm, 1966

De senaste 15 åren har Florian Kynman i en eller annan form arbetat med konst i offentliga miljöer och frågeställningar om konstupplevelsens plats och funktion i samhället. Detta huvudsakligen uttryckt genom platsspecifika och relationella verk. Florians arbetsfält ligger överlag i skärningspunkten mellan idé- och formvärldarna design, konst och arkitektur. Utställningen ”Line of Light” ger exempel på detta.

För mer information:

Camilla Caster, konstansvarig, Västerbottens läns landsting,  070-256 88 25

Florian Kynman, konstnär, 70-562 94 86, florian@atopia.at

Presskontakt:

Ingela Hjulfors Berg, kommunikatör, Region Västerbotten, 070-231 93 22, ingela.hjulforsberg@regionvasterbotten.se

Skriv ut

4 februari, 2015 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer