Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt

En bronsmask och en ljusbärare av silversmeden Åsa Rehnström är några av hennes verk som visas på Galleri Alva mellan 4-29 oktober 2013.

Lyssna

Vernissage för ”Utan Gränser” på Galleri Alva

Med separatutställning ”Utan Gränser” på Galleri Alva vid Norrlands universitetssjukhus i Umeå  tar silversmeden Åsa Rehnström med besökaren på hennes egen resa, en resa som började naivt men som utvecklades till konstnärligt skapande och en brist på konventioner

Med separatutställning ”Utan Gränser” på Galleri Alva vid Norrlands universitetssjukhus i Umeå  tar silversmeden Åsa Rehnström med besökaren på hennes egen resa, en resa som började naivt men som utvecklades till konstnärligt skapande och en brist på konventioner.

Vernissage: fredag den 4 oktober, klockan 12.00 Galleri Alva, Norrlands universitetssjukhus, Umeå. Utställningen avslutas den 29 oktober.

Så här beskriver Åsa Rehnström sitt eget arbete:

Jag söker former, former som fångar, roar, oroar och tilltalar. Min arbetsprocess är intuitiv och spontan. Med former, material, kombinationer som skapar olika uttryck försöker jag tolka en tanke, en känsla och ibland…… ingenting.

Silversmeden Åsa Rehnström är 51 år gammal, född och bosatt i Skellefteå. Hon har under fyra år utbildat sig inom Metall och Bild med inriktning på silversmide på Företagarnas Folkhögskola (f.d Hantverkets Folkhögskola) i Leksand. Det sista året med inriktning mot Corpus och under detta år praktiserade hon även hos silversmed Viktor Mossberg i Insjön. Åsa övertog efter avslutad utbildning Viktor Mossbergs verkstad och sedan 2008 driver hon silversmedjan RÅ Form och Silver i Skellefteå.

Åsa Rehnström har medverkat i samlingsutställningar, b.la konstslöjdsalongen på Röhsska Museet i Göteborg och på Arkitektur Museet i Stockholm. Tidigare separatutställningar är b.la ”Smyckets Vida Väv” på Galleri Pinax i Skellefteå. 2010 var Åsa en av Västerbottens Landstings kulturstipendiater och från 2013 är hon medlem av Galleri 1 i Skellefteå.

För mer information:

Landstingets konstansvariga Camilla Caster, telefon: 090 785 85 50, 070 256 88 25
Region Västerbottens konstkonsulent, Marielle Nylander, 090 16 57 96, 070-307 72 75

Presskontakt:

Ingela Hjulfors Berg, kommunikatör, Region Västerbotten, 070-231 93 22, ingela.hjulforsberg@regionvasterbotten.se

Skriv ut
1 oktober, 2013 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer